M. Vaiciukevičiūtė: prigimčiai priimtiniausia – padėti žmonėms („Metų klaipėdietės“ konkursas)

  • Teksto dydis:

Ėjikė Monika Vaiciukevičiūtė pernai pelnė ne vieną Lietuvos ir pasaulio apdovanojimą bei pasiekė ne vieną Lietuvos rekordą. Klaipėdos universitete įgijusi kūno kultūros ir sporto pedagogikos bakalauro bei magistro diplomus, dirbdama paplūdimio gelbėtoja, iš mirties nagų ji išplėšė 11 žmonių. Būdama aktyvi Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos bendruomenės narė mergina mano, kad didysis jos gyvenimo pašaukimas – padėti žmonėms.

Apie darbą

Esu profesionali sportininkė, tad mano pagrindinis darbas dabar yra palaikyti fizinę formą nuolat treniruojantis ir ruošiantis svarbiausiems metų startams. Vieną ar du kartus per dieną sportiniu ėjimu intensyviai treniruojuosi eidama Klaipėdoje prie Dangės įrengtais takais arba lengvosios atletikos manieže. Ėjimas man yra ir kūno, ir tikėjimo stiprinimo praktika. Dabar ruošiuosi balandį vykstančioms tarptautinėms sportinio ėjimo varžyboms Čekijoje, pasaulio sportinio ėjimo komandiniam čempionatui Turkijos kurorte Antalijoje, liepą vykstančiam Europos čempionatui Romoje, Lietuvos 20 kilometrų sportinio ėjimo čempionatui Alytuje, jeigu aplinkybės bus palankios, – olimpinėms žaidynėms Paryžiuje. Sporto pasiekimais stengiuosi garsinti Lietuvos ir Klaipėdos vardą. Kaip ir kiekvienas tikintis žmogus, jaučiu pareigą padėti savo artimiems ir bendruomenei, kurioje gyvenu, todėl keturias vasaras darbavausi Smiltynės ir Melnragės paplūdimiuose, dirbau vyriausiaja gelbėtoja. Dirbdama šį darbą jaučiuosi daranti tai, kas mano prigimčiai priimtiniausia – padėti žmonėms, saugoti juos nuo pavojingų jūros srovių ir bangų, o jeigu reikia – šokti ir gelbėti gyvybes. Tam reikia drąsos, staigaus reagavimo, plaukimo, nardymo įgūdžių. Būtent todėl niekada neapleidžiu plaukimo treniruočių. Vasarą praktikuojuosi plaukiodama jūrose, bangoms siekiant 1–2 balų bangavimo. Tai būtina. Jeigu žmogus tikrai imtų skęsti, būčiau pasiruošusi tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Žiemą plaukioju baseine. Norėdama išmokti padėti žmonėms profesionaliai, ėmiausi studijų Socialinių mokslų kolegijoje, čia mokausi bendrosios praktikos slaugos. Šiuo metu atlieku bendrosios slaugytojos praktiką Klaipėdos Jūrininkų ligoninės priimamajame.

Apie šeimą

Esu gimusi ir užaugusi Pabradės miestelyje, Švenčionių rajone. Turiu tėvus ir dvi seseris, viena jų – mano dvynė. Džiaugiuosi, kad su sesėmis visada gyvenome ir sportavome kartu, visos trys užsiimdavome sportiniu ėjimu. Pasitaikydavo, kad tose pačiose varžybose visos iškovodavome medalius ir stovėdavome ant apdovanojimo pakylos. Džiaugiuosi ir savo tėveliais. Jiems esu dėkinga už atsidavimą ir auklėjimą – auginti tris energingas ir aktyvias mergaites nėra paprasta. Todėl visos trys esame sportininkės, pasiekusios gana aukštų rezultatų tiek šalies, tiek tarptautiniu mastu. Visos trys turime tarptautinio sporto meistro atskyrį. Mano sesė dvynė yra tapusi Europos sportinio ėjimo čempione. Kita sesuo – Europos sportinio ėjimo čempionato 8-os vietos laimėtoja.

Apie pomėgius

Man patinka ramybė, kurią patiriu vaikštinėdama, gėrėdamasi gamta, būdama prie jūros, sportuodama prie Dangės. Mėgstu plaukioti, nardyti, žiemą atsipalaiduoju pirtyse ir maudydamasi šaltoje jūroje. Man patinka būti su žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba, džiaugiuosi tai darydama. Mėgstu prasmingus filmus, kuriuose daugiau minčių nei veiksmo. Nors dėl studijų lieka mažiau laiko, neapleidžiu ir skaitymo, renkuosi pasaulėvaizdį ir mano pažinimą praplečiančius filmus, straipsnius, knygas.

Apie Klaipėdą

Į Klaipėdą, kuri labai miela mano širdžiai, atvykau 2016 metais, kai čia įstojau į universitetą, studijuoti fizinio aktyvumo ir sporto pedagogikos mokslų. Tada prasidėjo mano naujas gyvenimas man iki tol nepažintame nuostabiame mieste. Klaipėda man labai brangi, čia jaučiuosi, kaip gimtinėje. Čia tęsiu ir savo profesionalios sportininkės karjerą, čia pasisekė pasiekti didžiausių laimėjimų. Gyventi šalia jūros – visada kitoks jausmas. Klaipėdai būdinga savita laisvės atmosfera. Man patinka gražus ir jaukus jos senamiestis. Bet labiausiai mėgstu užburiančius jūros vaizdus ir gaivą, kurią ji dovanoja miestui ir miestiečiams karštomis vasaros dienomis. Kai išvykstu į varžybas ar sportines stovyklas, labai greitai imu ilgėtis savo namų ir nuostabaus Klaipėdos miesto. Man labai patinka Dangės pakrantė, Klaipėdos senamiestis, saulėlydžiu pasigrožėti mėgstu ir nuo Senosios perkėlos krantinės. Labai džiaugiuosi galėdama garsinti šį miestą.

Gyvenimo kredo

Gyvenimas mums yra dovanotas tam, kad jį dovanotume kitiems.

Apie „Metų klaipėdietės“ konkursą

Džiaugiuosi, kad palaikoma klaipėdiečių patekau į paskutinį konkurso etapą. Esu be galo dėkinga kiekvienam balsavusiam ir mane nominavusiam. Manau, kad pati konkurso idėja yra labai šauni. Smagu, kad tai jau tapo ilgamete tradicija. Jis padeda klaipėdiečiams pažinti moteris, kurios yra padariusios nuostabių dalykų tiek miestui, jo žmonėms, tiek Lietuvai. Atidžiai perskaičiau kiekvienos konkurso dalyvės pristatymus ir supratau, kad man didelė garbė būti tarp tokių šaunių moterų. Kiekviena jų Klaipėda jau dabar gali džiaugtis ir didžiuotis, ir visai nesvarbu, kuri taps šio konkurso nugalėtoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Kur tie nuopelnai Klaipėdai? Kad 4 metus studijavo, džiaugiasi jūra, sportuoja ir už atlygį dirba gelbėtoja bei 7 metus gyvena Klaipėdoje?

Pagarbiai, bet

Pagarbiai, bet portretas
Puiki sportininkė, daili mergina. Bet tikrai ne "Metų klaipėdietė". Kur, kokia JOS savanorystė, " apie gyevnimą dovanojant kitiems"? Tik lozungai, bet ne darbai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių