Mainų projekte užgimė draugystė

Kovo mėnesį Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją aplankė grupelė italų moksleivių, lydimų jų mokytojų. Mainų projektas atnešė abipusę naudą: italams padėjo pažinti Klaipėdą ir naują kultūrą, o uostamiesčio moksleiviams – patobulinti kalbą bei patirti įspūdžių.

Tai – jau penktasis tarptautinis mainų projektas, kurį mokykloje rengia S.Šimkaus konservatorijos mokytojos: Jūratė Šilinienė, Biruta Vaišienė, Skaistė Čilinskaitė ir Rima Ramonienė. Šįkart moksleivių kalbinio ir kultūrinio mainų projekto programa buvo vykdoma kartu su Italijos Veneto regiono P.Artusi Recoaro Terme mokykla.

Uostamiesčio konservatorijos moksleiviai  susipažino su profesijos įgūdžius lavinančiomis kulinarėmis ir barmenais.

Moksleiviai tikino, kad savaitė, kai viešėjo italai, buvo kupina įspūdžių. Pirmąsias dienas svečiai praleido jiems priskirtose klaipėdiečių šeimose, buvo supažindinti su uostamiesčiu, jo apylinkėmis. Konservatorijos auklėtiniai tikino, kad su italų moksleiviais jie jautėsi lyg seni pažįstami, kadangi jau buvo bendravę internetu.

Italams buvo suteikta galimybė apsilankyti Klaipėdos etnokultūros centre, kur svečiai margino margučius, liejo žvakes, mokėsi lietuvių liaudies šokių. Susipažinę su lietuviškais papročiais, kultūra, šokiais, mainų programos dalyviai vyko į susitikimą su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku. Įspūdžių kupinos viešnagės metu projekto dalyviai aplankė ir Laikrodžių bei Kalvystės muziejus.

Svečiams pramogų pasiūlyta ne tik Klaipėdoje. Italų grupė buvo nudžiuginta ekskursija į Palangą ir Vilnių.
Italų mokiniams, stengiantis pažinti lietuvišką kultūrą, teko pasimokyti šokti lietuvių liaudies šokių. Nors italai pripratę prie tango ar mambo šokių ritmo, jiems gerai sekėsi įvaldyti ir lietuvišką polkutę.

S.Šimkaus konservatorijos moksleiviai įsitikinę, kad mainų programa yra labai puiki proga išbandyti savo jėgas bendraujant anglų kalba ir, žinoma, būdas praplėsti žinias, nes tenka daug bendrauti su užsieniečiais, vesti ekskursijas ir vertėjauti.

Konservatorijos moksleiviai dabar laukia rugsėjo, kai keliaus į Italiją pas savo naujuosius draugus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių