Mamas papiktino pareigūnų automatai

Šimtams klaipėdiečių, sekmadienį atėjusiems į Atgimimo aikštėje surengtą taikų piketą dėl liepą priimto naujos redakcijos Vaiko teisių apsaugos įstatymo, kėlė nepasitenkinimą, jog mitinge viešąją tvarką saugojo automatais ginkluoti pareigūnai.

"Prieš mamas ir vaikus – automatais?" – tokias replikas Klaipėdos patrulių rinktinės mobilaus būrio dviem pareigūnams mėtė praeiviai.

"Kam erzinti tautą, ji ir taip yra suerzina", – pyko kitas klaipėdietis.

Tokio pat lygio diskusijos persikėlė į socialinius tinklus.

Vieni gyventojai tik stebėjosi, o kiti liejo pyktį, dėl esą perdėto policijos jėgos demonstravimo.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vadas Gedas Sakalauskas aiškino, jog specialiai automatais ginkluotų vyras niekas į takų gyventojų mitingą nesiuntė.

"Tuo metu kitų padalinių pareigūnai buvo išvykę pagal iškvietimus. Patrulių rinktinės mobilaus būrio pareigūnų ekipažas kaip tik tuo metu buvo laisvas. Šis, automatais ginkluotas, ekipažas uostamiestyje budi kiaurą parą. Įvairių užduočių būna – nusikaltėlių sulaikymais, specialios užduotys, pasitaiko sudėtingų ir ypatingų atvejų", – aiškino patrulių rinktinės vadas.

Miestiečiams užkliuvo, ar taikiame žmonių susibūrime tikrai buvo būtina ginkluotis automatais?

"Tai yra jų nuolatinė kiekvienos dienos ginkluotė", – paaiškino G.Sakalauskas.

Pareigūnai neturėtų teisės automatų palikti automobiliuose ir išžingsniuoti į užduotį be jų.

Nereikia gąsdintis, tokie pareigūnai mieste dirba kiekvieną dieną.

"Tai yra sustiprintas ekipažas, skirtas sudėtingesnėms užduotims. Bet jis čia atsidūrė atsitiktinai, tik dėl to, jog nebuvo niekur iškviestas. Nereikia gąsdintis, tokie pareigūnai mieste dirba kiekvieną dieną", – aiškino G.Sakalauskas

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos vyresnysis specialistas Alvydas Savickas aiškino, jog dažniausiai pareigūnų skaičius tokio pobūdžio susirinkimuose numatomas pagal viešo renginio pobūdį.

"Dažniausiai renkama informacija. Žinojome, jog tai taikus žmonių susibūrimas, tad buvo skirti vos keli pareigūnai. Nors buvo pranešta, jog planuoja susiburti pusė tūkstančio gyventojų, realiai, mūsų akimis, susirinko gal tik apie porą šimtų žmonių. Tiksliai nepasakysiu, bet, man rodos, keturi pareigūnai buvo paskirti. Po renginio pareigūnai informavo, jog renginys praėjo taikiai, incidentų neužfiksuota", – aiškino A.Savickas.

A.Savickas pridūrė, jog dėl policijos ginklų gyventojams nevertėtų kelti perdėtų aistrų.

"Juk nebuvo prioriteto būtent šiame renginyje skirti automatais ginkluotus pareigūnus", – tikino A.Savickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimonda

Raimonda portretas
Jus saugo ir jums negaerai !

Anonimas

Anonimas portretas
Kas prieš žmones ginklus naudojo, liaušiai jūs :D Kai kurie komentaruose atrodo visiškai kažkur kosmose skraidot.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Atejo pareigunai su ginklais ir????!!man patinka,man nepatinka..Virginija nori pareiguno be sautuvo,jos kaimyne Genovaite nepatenkinta antraikiais,is kitos lauptines su 3 vaikais Danguole nepatenkinta elektros soku....pareigunai dirba darba,nors ir Aras su kaukem stovi,jai turi laiko ir galimybiu!Ar cia pagal kiekviena mociute superstais triusikais ginkluosis pareigunai?
VISI KOMENTARAI 125

Galerijos

Daugiau straipsnių