Maršrutiniai taksi taps tvarkingesni

Klaipėdos valdžia ketina išgyvendinti vizualinę taršą sukuriančias reklamas ant transporto priemonių. Atkreipiamas dėmesys, kad maršrutiniai taksi dėl jų primena margučius.

Autobusai problemų nekelia

Neseniai uostamiestyje aptartas reklamų ant įvairių transporto priemonių klausimas.

Sprendžiant vizualinės taršos problemą, nuosekliai analizuota ir reklamos ant viešojo transporto priemonių situacija.

"Kai nustatėme tvarką, kaip turi būti apipavidalinti priemiestiniai raudoni autobusiukai, sunkumų dėl reklamos ant jų nebeliko", – akcentavo Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Pasak vicemero, analogiška situacija ir su didžiaisiais miesto autobusais. Nustačius vieningą pastarųjų apipavidalinimo tvarką ir reklamą leidus tik ant galinės autobusų dalies, keblumų nekyla, transporto priemonės atrodo tvarkingai.

Pastebima, kad šioms reklamoms rinkliavų taikyti nenumatoma, nes miestas laikosi pozicijos, jog toks reikalavimas taptų papildoma biurokratine ir finansine našta verslui.

Spręs dėl maršrutinių taksi

Anot A.Šulco, daugiau klausimų kelia maršrutiniai taksi. Šiuo metu jie apipavidalinti įvairiai, ant jų gausu reklamų.

Šią problemą numatoma spręsti taip pat, kaip ir autobusų atveju.

"Kaip žinoma, nuo rugsėjo 1 d. tvarka keisis. Yra paskelbtas konkursas dėl maršrutinių taksi, į reikalavimus naujiems vežėjams bus įtraukta vieningo apipavidalinimo sąlyga, vieninga reklamos naudojimo tvarka", – paaiškino A.Šulcas.

Kol kas dar nežinoma, kaip būsimų maršrutinių taksi vežėjų bus reikalaujama apipavidalinti transporto priemones – šis klausimas dar sprendžiamas.

Žada palaukti

Vicemero teigimu, didžiausia problema, susijusi su reklamomis ant viešojo transporto, – lengvieji taksi automobiliai.

"Valstybėje yra palaida bala su lengvaisiais taksi. Iš esmės jų reglamentavimas yra visiškai minimalus – važiuoja kas kuo nori, kada nori ir kaip nori. Miestas neturi jokių svertų reguliuoti, tad matome rezultatą, koks tas mūsų lengvųjų taksi parkas", – kritikos negailėjo A.Šulcas.

Pasak pašnekovo, kol kas miestas neketina imtis reklamos naudojimo ant lengvųjų taksi automobilių reglamentavimo.

Numatoma laukti, kol valstybė priims sprendimus, kurie nurodys šios viešojo transporto rūšies ateities perspektyvas.

"Nors turėtume nustatyti teorinę prievolę, kad jie visi privalo būti vienodos spalvos, vienodais ženklais ir pan., tačiau bijome, kad ta paslauga tada apskritai dings", – pastebėjo A.Šulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdskas

Klaipėdskas portretas
Kad tik jau nedingtų ta paslauga. O kaip tada su reklama didžiuosiuose autobusuose ? Vieniems leidžiama, o kitiems ne ? Kaip su įsikabinimais rankom virš galvos ? Kodėl leidžiama tai ? Kam suplanavę esate perleisti administravimą savo reklaminių plotų ? Turbūt konkurse dalyvauti galės tik įmonės, kurios šiuo verslu užsiima ne mažiau 5 metų ir turi ne mažiau 30 nuolatinių darbuotojų ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių