Maršrutus koreguoja ir remontai

Uostamiestyje pakito trijų priemiestinių maršrutų grafikai ir trasos, o kai kurie autobusai darbą pradės anksčiau. Viešojo transporto kursavimo kryptis keičia ir remonto darbai.

Uostamiestyje pakito trijų priemiestinių maršrutų grafikai ir trasos, o kai kurie autobusai darbą pradės anksčiau. Viešojo transporto kursavimo kryptis keičia ir remonto darbai.

Tarėsi su gyventojais

Didžiausi pokyčiai, kurie įsigalios nuo pirmadienio, laukia 24 maršruto.

Nuo rugsėjo 1-osios šio maršruto autobusas pradėjo kursuoti per Kunkius į Dargužius, o jo važiavimo trasa pailgėjo keturiais kilometrais.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad pakoreguoto 24 maršruto bėdos išryškėjo jau pirmąją dieną. Autobusas keleivių nespėdavo atvežti reikiamu laiku.

"Daugiausia problemų kildavo rytais, kai vaikai vyksta į mokyklas. Pirmas autobuso važiavimo laikas buvo per ankstyvas, o antras – per daug vėlus", – pasakojo vadovas.

Sprendžiant šią problemą, įstaigos darbuotojai susitiko su Karklės, Kunkių bendruomenių, Klaipėdos rajono ir miesto savivaldybių atstovais.

"Akivaizdu, kad keturiais kilometrais pailgėjus maršruto trasai viena transporto priemone patenkinti visų poreikių nepavyks. Diskutavome, ką daryti", – tvirtino vadovas.

Pasak G.Neniškio, nuspręsta vieno važiavimo laiką paankstinti, o kito – pavėlinti. Tai buvo galima padaryti tik sutrumpinus maršrutą. Sutarta, kad Klaipėdos miesto dalyje 24 maršruto autobusas nestos "Melnragės" ir "Girulių plento" stotelėse, nes pagrindinis autobuso tikslas yra Karklė ir Kunkiai.

Klaipėdos rajono teritorijoje atsisakyta paskutinės – "Geosintetikos" stotelės. G.Neniškio teigimu, jos apkrovimas nebuvo labai didelis.

"Žinoma, buvo žmonių, kurie įlipdavo ir šioje stotelėje. Dabar jiems reikės eiti toliau. Tačiau toks buvo susitarimas. Dabar autobusas maršrutą įveiks greičiau", – komentavo vadovas.

Dėl pakeitimų pakoreguoti visų 24 maršruto autobuso reisų grafikai. Taip pat grąžintas 20.30 val. reisas kryptimi "Universiteto" stotelė–Kunkiai.

Išvažiuos anksčiau

Nuo pirmadienio keisis vienas 15B maršruto Normantai–Miesto ligoninė rytinis važiavimo laikas. Darbo dienomis jis bus paankstintas 8 minutėmis.

Autobusas išvažiuos ne 7.25, bet 7.17 val. Taip pat šiame maršrute atsiras nauja stotelė – "Paribio".

Trys rytiniai laikai paankstinti 11A maršrute Šernai–BIG stotelė šeštadieniais. Autobusas išvažiuos ne 6.10, 6.40, 7.10 val., o 6.6 ir 7 val. Taip pat sekmadieniais ir šventinėmis dienomis šis autobusas pajudės ne 7.10, o 7 val.

"Pokyčių prireikė, nes žmonės nespėdavo į darbus, mokiniai vėluodavo į mokyklą", – teigė vadovas.

Perkas Liepų gatvę

Autobusų maršrutus ir grafikus koreguoja ir remonto darbai. Sekmadienį nuo 9 iki 18 val. kitaip kursuos 10, 17 ir 26 numeriais pažymėti autobusai. Jiems teks apvažiuoti Liepų gatvę, nes lietaus nuotekų tinklus atnaujinantys darbininkai perkas šią miesto arteriją.

"Tikimės, kad keleiviai nepatirs didelių nepatogumų. Juolab kad bus sekmadienis", – vylėsi vadovas.

Prieš kelias dienas buvo koreguojamos 1, 1A, 9A, 12 ir 16 numeriais pažymėtų autobusų važiavimo trasos. Dėl geležinkelio pervažos remonto Jūrininkų prospekte teko keisti galutinės stotelės vietą. Ji buvo perkelta į "Škunų" stotelę Minijos gatvėje.

"Keleivių nusiskundimų dėl šių pokyčių nesulaukėme. Gal todėl, kad stotelė buvo perkelta tik už kelių šimtų metrų. Be to, žmonės mato, kad pervaža uždaryta. Supranta, kad nieko negalima padaryti", – komentavo G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių