Automobiliui – baudų puokštė

Vieno Liepų gatvės namo kieme jau keletą mėnesių stovintis automobilis gyventojus verčia spėlioti, kur dingo jo savininkas. Šios transporto priemonės neaplenkia baudų vis skiriantys kontrolieriai, jį stumdo specialiosios tarnybos, tačiau nutempti negali, nes mašina yra apdrausta ir tvarkinga.

Vieno Liepų gatvės namo kieme jau keletą mėnesių stovintis automobilis gyventojus verčia spėlioti, kur dingo jo savininkas. Šios transporto priemonės neaplenkia baudų vis skiriantys kontrolieriai, jį stumdo specialiosios tarnybos, tačiau nutempti negali, nes mašina yra apdrausta ir tvarkinga.

Savininkas dingo užsienyje

Daugelį mėnesių stovintis automobilis jau įgriso nedidelį kiemą turintiems Liepų gatvės gyventojams. Jį neretai prisimena ir kontrolieriai. Geltonojoje zonoje palikto automobilio langus šie gausiai apkaišiojo baudos lapeliais.

Pranešimo lapeliai, kurių galima suskaičiuoti apie penkiolika, pradėti kaišioti dar vasaros pabaigoje. Dauguma jų nuo rudeniškų orų seniai prarado savo spalvas, dalis – nuplyšę.

"Esu girdėjęs, kad automobiliai kartais pamirštami jų savininkams nutikus nelaimei ar mirus, bet šio savininkas tiesiog dingo", – pasakojo namo gyventojas Ignas.

Kaimynai apie automobilio savininką sakosi neturintys daug žinių.

Žinoma tiek, kad dar vasarą vienas namo gyventojų automobiliu važinėjo, vėliau prie vairo sėdo ir jo žmona. Tačiau po kurio laiko mašiną pora tarsi pamiršo ir, jį palikusi kieme, dingo lyg į vandenį.

Tarp namo gyventojų sklando gandas, esą transporto priemonės šeimininkai yra išvykę į Jungtinius Arabų Emyratus. Kada savo turtu pora pasirūpins, nežinia. Likimo valiai paliktas automobilis nervina ne tik namo gyventojus, bet ir vamzdynus susiruošusius tvarkyti statybininkus.

"Audi" stovėjo kaip tik virš šilumos tiekimo vamzdžių jungties, todėl remontininkai buvo priversti pristabdyti darbus ir pasirūpinti automobilio nutempimu.

Styrojo lyg "lavonas"

Įmonės "Klaipėdos energija" Šilumos tinklų tarnybos viršininkas Vidmantas Pabrinkis, atsakingas už trasų remontą, patvirtino, kad neatsiradus automobilio savininkui, įmonei teko imtis griežtų priemonių – nukelti automobilį nuošaliau, kad netrukdytų.

Mašinų bendrovė savavališkai nutraukti negali, todėl kyla papildomos gaišaties: privaloma kviestis policiją, kuri ieško automobilio šeimininko, o jo neradus, su pareigūnų priežiūra išsikviečiamas specialus kranas, kuriuo besipainiojanti transporto priemonė patraukiama į saugesnę vietą.

"Savivale užsiimti negalime – procesą turi stebėti policija, nes, neduok Dieve, kas nutiks", – patikino specialistas, pridūręs, kad automobilių, trukdančių vamzdynų remonto darbams, pasitaiko išties neretai.

Dažniausiai pakanka iškviesti policiją, kuri operatyviai suranda ir susisiekia su savininku, o šis nesiginčydamas nutempia savo transporto priemonę. Tačiau trasoje nutikus avarijai, nėra laiko delsti – automobilis, prižiūrimas pareigūnų, yra nutempiamas nedelsiant.

Dažniausiai delsimo kyla dėl jau į žemę sulindusių automobilių, kuriuos specialistas skambiai įvardijo "lavonais". Pasitaiko net piktybinių atvejų.

V.Pabrinkis prisiminė istoriją, nutikusią Liepų gatvėje. Kieme buvo paliktas automobilis, kurio lange styrojo didelis popieriaus lapas, ant kurio užrašas skelbė, kad automobilio nevalia liesti, nes jį nutrauks patys šeimininkai.

Tačiau pralaukus net kelis mėnesius, vis tiek teko kviesti tarnybas, kad šį automobilį nukeltų.

Priversti mokėti negali

Bendrovės "Klaipėdos keleivinis transportas" Teisės ir kontrolės skyriaus viršininkas Julius Paulikas pasakojo, kad įmonės kontrolierių pareiga – užfiksuoti už stovėjimą nesusimokėjusius automobilius ir tą informaciją perduoti savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

"Pats vairuotojas nusprendžia, kaip jam mokėti rinkliavą: ar baudos pagrindu, ar mėnesiniu mokesčiu, ar užmaršumo mokesčiu", – sakė viršininkas, pridūręs, kad svarbiausia savininką informuoti apie baudą, o kaip elgtis, sprendžia jis pats.

J.Paulikas neslėpė, kad žino apie apynauję "Audi", paliktą viename Liepų gatvės kiemų.

"Paliekame pranešimus, bet vairuotojas nesiima jokių veiksmų, o mes priversti jo negalime", – aiškino J. Paulikas.

Jis teigė, kad jokio kontakto su automobilio savininku neturėjo, todėl darbuotojai ir toliau bus priversti palikinėti baudos lapelius, nes ta transporto priemonė pastatyta mokamoje zonoje.

Kad būtų paliktas tvarkingas automobilis – itin retas atvejis. Dažniau susiduriama su nenaudojamais, tačiau savininkui pranešus apie atsakomybę, senienos iš kiemų greitai dingsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N.

N. portretas
Prie Pietinės 17 namo stovi jau du metai ant šaligatvio automobilis. Rašteliai atsiranda ir nunyksta. Bet...policija pravažiuoja šimtus kartų ir...nieko. Mašina užstoja išvažiavimą iš kiemo. Tai jei policija abejinga, ko norėt iš paprastų piliečių?

komentatoiams

komentatoiams portretas
nu ,neapsakomai protingi esate :)))

klp

klp portretas
kokios problemos ? isstumi ta auto kad trugdytu eismiu , pranesi policijai , atvaziuoja evakuatorius ir isveza...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių