Mašinoje paliko uždarytą vaiką

Giruliuose paplūdimio prieigoje esančios kavinės aikštelėje gelbėtojai rado mašinoje paliktą apie metų amžiaus vaiką. Vienas paliktas mažylis verkė. Jo tėvas sugrįžo po pusvalandžio.

Giruliuose paplūdimio prieigoje esančios kavinės aikštelėje gelbėtojai rado mašinoje paliktą apie metų amžiaus vaiką. Vienas paliktas mažylis verkė. Jo tėvas sugrįžo po pusvalandžio.

Automobilyje paliktas vaikas rastas apie 14 val. Paplūdimyje dirbantis gelbėtojas ėjo į tualetą, kai išgirdo mašinoje palikto mažylio verksmą.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad transporto priemonės langai buvo vos vos praverti.

Gelbėtojas bandė padėti išlaisvinti mažylį, tačiau nesėkmingai. Buvo iškviesta policija. Pareigūnai bandė atidaryti transporto priemonės duris, langą. Pastarąjį šiek tiek pavyko prastumti.

Mažylis buvo visas sukaitęs, suprakaitavęs. Per langą jis buvo šlakstomas vandeniu, kad nesukaistų.

„Kai toks karštis, greitai gali ištikti šilumos smūgis. Pasekmės gali būti liūdnos“, – pabrėžė A.Siakki.

Pasak pavaduotojo, mažylio tėvas grįžo, praėjus pusvalandžiui po policijos atvykimo. Kiek laiko iš viso vaikas prabuvo mašinoje ir kur tuo metu buvo vyras, neaišku.

Sugrįžęs tėvas į kalbas nei su gelbėtojais, nei su pareigūnais nesileido. A.Siakki teigimu, vyras sėdo į automobilį ir išvažiavo.

„Gal gėda pasidarė“, – svarstė pavaduotojas.

Klaipėdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė tvirtino, kad dar nėra informuota apie šį įvykį.

„Gal gausime vėliau. Policija mums tikrai perduos. Tokių pranešimų tikrai sulaukiame, bet jie yra reti“, – tvirtino vedėja.

G.Aurylienė pabrėžė, kad toks tėvo elgesys yra vaiko teisių pažeidimas.

„Pirmiausia vaikas turi būti paliktas saugiai, prižiūrimas. Negali būti vienas. Už vaiko saugumą atsako tėvai. Jie negali tokio mažo vaiko palikti vieno“, – pabrėžė vedėja.

Anot vedėjos, už šį pažeidimą galima skirti nuobaudą. Tačiau pabrėžė, kad tai nėra svarbiausia.

„Visada aiškinamės, kodėl taip nutiko. Situacijų būna visokių. Gal vaikas miegojo ar kitos priežastys. Kalbamės, kad taip elgtis negalima“, – aiškino vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įvykis

įvykis portretas
vertas teismo ir tik teismo. Idiotams tėvams negalima leisti auginti vaikų.

Norvegija

Norvegija portretas
O dar lietuviai putojasi ant Norvegijos vaiko teisių.Matomai yra geriau kad vaikas taptų šaltiena,o tik po to gal būt įspėti tėvą.Atimti reikia iškarto ir tegul įrodinėja po to kad turi smegenų auginti...

o kas žino kokios

o kas žino kokios  portretas
to įvykio pasekmės bus toliau,vaiką kankins galvos skausmai,liūdna tėvų toks neatsakingumas
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių