Medelių sodinimo akcija Kuršių nerijoje

Socialinių mokslų kolegija kartu su Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuru kviečia visus prisijungti prie medelių sodinimo akcijos Kuršių nerijos nacionaliniame parke. Medelius balandžio 27 dieną sodins studentai, moksleiviai, žymūs visuomenės veikėjai.  Prisidėti puoselėjant gaisro nuniokotą Kuršių nerijos gamtą kviečiami visi norintys.

„Miškai žmogui teikia prieglobstį, yra maisto, švaraus vandens ir gydymo šaltinis, pasižymi biologine įvairove, apsaugo dirvožemį nuo erozijos. Miškas svarbus žmogaus išgyvenimui ir gerovei visoje 7 milijardus gyventojų turinčioje planetoje. Šiuo renginiu norime skatinti jaunimo iniciatyvą puoselėti gamtą, todėl kviečiami būti neabejingais ir prisijungti akcijos „Atgal į gamtą!“. Medelių sodinukais, įrankiais bei specialiomis sodinimo pamokomis pasirūpins Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija“ , - sakė akcijos organizatoriai.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas skirs apie 5000 sodinukų, jais ketinama apsodinti 1 ha plotą. Pasak parko specialistų, prieš kelerius metus kilęs gaisras nuniokojo 236 ha miško, atsodinta – daugiau nei 50 ha. Sudegusių plotų apsodinti naujais medžiais nebeketinama, todėl akcijos „Atgal į gamtą“ dalyviais gražins kitus į UNESCO įtrauktos Kuršių nerijos plotus.

Ši akcija – tai projekto “Plataus masto visuomenės informavimo kampanija „Atgal į gamtą! Gyvenkime taip, kad nekenktumėm aplinkai“  dalis.

 

AKCIJOS PROGRAMA:

  • Renginio  “Mes – už gamtą“ I dalis. 2011 04 27  (trukmė – 6 val.)

Dalyviai specialiuoju keltu bus atplukdyti nuo Senosios perkėlos į medelių sodinimo vietą (“Naujoji perkėla”). Medelių sodinukais, įrankiais bei specialiomis sodinimo pamokomis pasirūpins Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija.

Išvykimas - 9.00 val. Senoji perkėla (Kruizinių laivų terminas krantinė Nr.27)

Grįžimas – 15.00 val. Naujoji perkėla

 

  • Renginio  “Mes – už gamtą“ II dalis (trukmė – 2 val.)

Renginį vainikuos šventinis grupių „Pikaso“, „Junior“ bei Socialinių mokslų kolegijos studentų koncertas akcijos dalyviams bei organizatoriams Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje (S. Daukanto g. 31, Klaipėda).

Pradžia - 18.00 val.

 

Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų ir aukštųjų mokyklų komandų registracija vyks iki 2011 m. balandžio 18 d. Vieną komandą gali sudaryti ne daugiau kaip 20 mokinių ir 2 lydintys mokytojai. Vietų skaičius ribotas! Galima registruotis ir individualiai. Registracija vykdoma el.adresu:  eimante.v@gmail.com.


Šiame straipsnyje: pušų sodinimasKuršių nerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

nujo

nujo portretas
galetumet savaitgali tokia akcija daryti o ne vidury darbo savaites

nu gi

nu gi portretas
taigi moksleiviai, studentai dalyvauja, o jiems gi liuks - pamoku nebus :)))))))))) o siaip, nereik burnoti, nori sodinti medelius - organizuokis kompanija ir vaziuokit, tik pirma su miskininkais susiderink :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių