Meilės dieną - senjorų studentų rankdarbių paroda

Antro kurso senjorai II semestro studijas Klaipėdos universitete pradeda šventiškai. Studentų iniciatyva,  vasario 14 d. nuo 13 valandos Klaipėdos universitete „Aula Magnum“ auditorijų komplekse („Studlendas“) vyks senjorų kūrybos paroda – čia bus eksponuojami gaminiai iš popieriaus, dekoratyviniai bateliai,  boružėlės, įmantrios skrybėlaitės.

Taip Trečiojo amžiaus universitete studijuojantys senjorai nori pasidalinti su savo grupės draugais, kuo užsiima laisvalaikiu, kokių turi hobi.

„Simboliška, kad savo kūrinius pristatome vasario 14 ąją – Meilės dieną. Atnešdami į parodą savo darbus, parodome, kokie mylimi ir brangūs mums yra šie rankdarbiai, kiek mes širdies įdėjome juos kurdami“ , - pasakojo parodos dalyvė.

Pirmo kurso senjorai studijas pradėjo prajusią savaitę (vasario 7 d.) nuo interaktyvios paskaitos, kurią skaitė viešnia iš Maskvos Valentina Elizarova. Tai buvo netradicinė paskaita, parengta pagal specialiąją M.Norbekovo metodiką, kurios metu senjorai atliko specialius sveikatinimo ir savęs pažinimo pratimus. Kitų numatomų paskaitų temos: „Apie ką sielai kalba liga“, „Akių priežiūra“. „Netradicinė medicina“, „Pacientų teisės ir pareigos“, „Holistinė sveikata“, „Sveikatos priežiūros kokybės indikatoriai“, „Sveikatos vertinimas“.

Antro kurso studentų taip pat laukia įdomios, turiningos ir naudingos paskaitos apie sveikatą ir ligas, poetikos terapiją, teismų praktikos pacientų bylose apžvalgą, paliatyviąją pagalbą Lietuvoje, sveikatos priežiūros kokybę, vėžio profilaktiką.

„Senjorai – aktyvūs ir reiklūs studentai, po kiekvienos paskaitos aktyviai išreiškia savo nuomonę ir vertina paskaitos turinį bei dėstytojo gebėjimus. Reikia pabrėžti, kad paskaitų tvarkaraštis buvo sudarytas remiantis pačių studentų nuomone ir pageidavimais.  Kai kuriems studentams tai jau paskutiniai studijų metai, todėl jie rūpinasi, ką reikės veikti baigus studijas?“ , - pasakojo universiteto atstovai.

Paskaitas skaitys žymūs Lietuvos sveikatos mokslų ir sveikatinimo srities specialistai: Prof. Dr. Artūras Razbadauskas, Prof. Habil. dr. Algimantas Kirkutis, Dr. Jūratė Sučylaitė, Dr. Natalja Istomina, Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis, advokatė  Indrė Butvilė, psichologas Kazimieras Daugėla ir kt.

Pirmame kurse studijuoja 170 senjorų, antrame - apie 700 studentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių