Melnragėje iškils senelių namai

Įsibėgėja senelių namų Melnragėje, Vaivos gatvėje 23, projektavimo darbų konkursas. Laimėtojas bus skelbiamas lygiai mėnesio, kovo pradžioje. Planuojama, kad miške, netoli jūros, beveik hektaro dydžio sklype iškils 80 vietų modernūs globos namai.

Sparčiai senstančios visuomenės ženklas – senelių globos namų stygius Klaipėdoje. Uostamiestyje apie 26 proc. gyventojų yra garbaus amžiaus, vyresni nei 65-erių.

Būtent todėl, dar prieš keletą metų nutraukus panaudos sutartį su Melnragėje veikusia visuomenine organizacija "SOS vaikai", savivaldybė nusprendė čia statyti naujus globos namus senjorams.

Keli šimtai klaipėdiečių kasmet siunčiami į įvairias globos institucijas Lietuvoje. Eilėje patekti į globos įstaigas Klaipėdoje laukia apie 100 asmenų.

Nors pačioje Klaipėdoje yra vieni savivaldybei priklausantys senelių namai Žalgirio gatvėje (82 vietų), yra "Carito" globos namai (40 vietų), taip pat nevyriausybinės organizacijos globos namai "Klaipėdos viltis" su 30 vietų, tačiau to nepakanka.

Savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė teigė, jog buvo atlikta žmonių, laukiančių eilėje bei jų artimųjų, apklausa.

Ir paaiškėjo, kad žmonės labiau norėtų įsikurti savivaldybės, o ne privačioje įstaigoje, taip pat jie pageidautų, kad ši paslauga būtų teikiama ne daugiabučių rajonuose, o rekreacinėse zonose. Tad idealiausia vieta tokiai įstaigai, pasirodo, yra kaip tik Melnragėje.

"Tačiau ir tos naujos papildomos 80 vietų Melnragėje problemų neišspręstų, nes visuomenė sparčiai sensta. Kol kas sklype suplanuoti du dideli korpusai. Architektūrinio projekto konkurso vokai bus atplėšti kovo 5-ąją. Tada bus rengiamas techninis projektas, po to skelbiamas statybos darbų rangos konkursas. Labai norėtume sulaukti naujų globos namų 2020-aisiais. Gal dar ateityje atsiras ir privatūs globos namai, bet jie kol kas labai vangiai steigiami", – aiškino departamento direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to :):):)

to :):):) portretas
tai tu nelaiminga akla gluše.Ir toliau gyvenk padebesiuos tai nejausi kaip prie konteinerio nueisi

>Visi seneliai nuostabūs

>Visi seneliai nuostabūs portretas
tu turbūt jau nesigaudai.Ar čia kas kalba apie senelių nurašymą.Čia kalbama aipie jų rūšiavimą.Kas buvo anksčiau, taianksčia.Dabar pasaulis netoks, vaikai be širdies ir egoistai.Jie nesugeba net savo vaikams būti žmoniški, kur ten domėsis savo tėvais..Jau vien faktas kad buvo stumiamas eutonazijos įstatymas ką sako.Ar suprantat?O kad visi viską žino ir bent komentaruose karčią tiesą parašo-ačiū.Nes jau tiek metų žiauriai apgaudinėjama kad net reikalaujama juoda vadinti baltu

:):):)

:):):) portretas
Ir iš kur tik lenda tokie "protingi" komentatoriai kaip"Durni komentuotojai" viska numatantys ir žinantys 10 metų į priekį. Baisu kiek bedarbių ir tuščių tauškalų mėgėju, iš kur tiek nelaimingųjų, kuriems viskas ne ten ir ne tas :):):)
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių