Melnragės iškeldinimo burbulas pučiasi

Artėjant Seimo rinkimams, kaitinamos aistros dėl uosto plėtros. Apie išorinio uosto statybą Melnragėje, jei tik jai bus pritarta, vis dažniau prabylama į Lietuvą ateinant Kinijos kapitalui.

Visuomenė pūliuoja

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovo Arvydo Vaitkaus teigimu, prasidėjo žaidimai Melnragės gyventojų nervais. Kas iš klaipėdiečių tai daro, jis neįvardijo, tik prisiminė vieną pokalbį be protokolų, vykusį tarp Uosto direkcijos ir savivaldybės darbuotojų, kur diskutuota apie alternatyvas Melnragei.

A.Vaitkaus nuomone, kuriamos sąmokslo teorijos, kad Uosto direkcija dėl giliavandenio uosto nori iškeldinti visą Melnragės gyvenvietę.

"Kas ketverius metus, prieš Seimo rinkimus, mūsų visuomenė pūliuoja. Bandoma sukelti dirbtinius skandalus. Kalbėti apie visos gyvenvietės iškeldinimą yra absurdas", – pastebėjo A.Vaitkus.

Atsakymai – uosto plane

"Jei būtų statomas išorinis uostas jūroje ties Melnrage, – svarstė A.Vaitkus, – gal ir tektų iškeldinti keletą namų ties šiauriniu molu prieigai prie uosto kroviniams vežti, bet gal ir to nereikėtų."

"Pirmiausia reikia nuspręsti, ar tą uostą statysime. Tiek metų vyksta tik kalbos", – tikino A.Vaitkus.

Jis teigė nematantis galimybių statyti išorinį uostą ties Būtinge ar Šventąja. Atsakymas dėl tokio uosto statybos ties Melnrage turės būti pateiktas uosto bendrajame plane, kurį numatoma užbaigti 2017-ųjų pabaigoje.

"Bet kokiu atveju planų iškeldinti visą Melnragę nėra, nebuvo ir artimiausiu metu nebus", – užtikrino A.Vaitkus.

Dirbtiniai skandalai

"Lenkijos Gdansko ir Švedijos Geteborgo uostai ypač sparčiai pradėjo vystytis šalia jų pastačius išorinius uostus", – pastebėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Klaipėdos uostas yra vienas iš sparčiausiai besivystančių uostų Baltijos jūroje ir Europos Sąjungoje. Jo vidutinis augimas per metus yra 6,6 proc., o šių metų pirmo pusmečio krova augo net 9 proc.

Pagal šiandieninius 60–65 mln. tonų metinės krovos pajėgumus Klaipėdos uosto vystymo perspektyva būtų užtikrinta iki 2020 m.

O kas toliau? Visi uostai nuolat vystomi. Ne išimtis ir Klaipėda.

"Išorinio uosto statyba Klaipėdos uosto augimo perspektyvą garantuotų mažiausiai 10 metų. Turime apie tai galvoti, diskutuoti, o ne stengtis dirbtinai kelti skandalus prieš tokį uostą", – pastebėjo A.Drungilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na ir mastymas

Na ir mastymas portretas
"Visa bruda nuplautu i juros giluma "-na ir mąstymas tavo,žmogau. Jūra ne atmatų duobė, kad į ją galima būtų viską versti, nes gamtoj viskas taip tampriai susiję, kad galų gale mes tas atmatas ir gausim atgal ir tada mažai nepasirodys. Tos įmonės giriasi naujom, tausojančiom gamtą technologijom, bet realiai nieko nėra, kaip buvo teršiama, taip teršiama toliau.

Apokalipse

Apokalipse portretas
iš parodyto plano galima spręsti, kad bus statomas konteinerių terminalas. Savaime aišku viskas bus "prichvatizuota", o dar po kokių dešimt metų uzsimanys plėsti uostą, nes ir dabar matosi, kad planuojami plotai nėra pakankami... Taip, laikui bėgant, bus "prichvatizuota" visa Melnragė ir viskas bus įstatymais pagrįsta... :))) O jei dar pasikvies kiniečius... Didesnių brokdarių nerasi, net juodukai Afrikoje juokiasi, nes geltonųjų jau ten milijonai.

anonei

anonei portretas
tik nepradek svaigti, kad Melnrages pliazhas shvarumo simbolis, visas sh... ish Mariu, Nemuno, Danges neshamas butent i Melnrages pliaza, nes molas yra per trumpas, o srove neshanti nuo kranto yra butent ten kur turetu baigtis naujasis giluminis uostas. Visa bruda nuplautu i juros giluma ... Idomu o kodel ekologai neuzhdraude dirbtinu salu Japonijoje, Arabu Emiratuose, net Vakaru Europos shalyse jei yra toks poreikis zhengia i juras gylin ... Konkrechiai nors vienas ivardinkyte zhala, gal zhala kuria mato liberastai ishkirtus shabakshtynus shalia Melnrages ??? Miesto valdzhia iki shiol nesugeba ishspausti naudos ish duju terminalo ar Keleiviu uosto, o chia tokie pinigai shalia panosej ir ne apie juos net neuzhsimenama, viska sprendzhia Vilniaus chebrike :)))
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių