Mėlynojo kilimo šventėje pagerbti Klaipėdos licėjaus lyderiai

  • Teksto dydis:

Gegužės 16 d. Klaipėdos licėjaus bendruomenė Klaipėdos universiteto Menų akademijos salėje rinkosi į tradicinę penktąją Mėlynojo kilimo šventę. Iškilmingo renginio metu buvo pagerbti licėjaus mokiniai – įvairių konkursų, olimpiadų nugalėtojai – ir jų mokytojai.

Laimėjimų olimpiadose gausa

Nugalėtojų šįmet buvo tiek daug, kad šventę nuspręsta skirti į dvi dalis. Pirmoje dalyje buvo apdovanoti 1–4 klasių licėjaus mokiniai ir juos ugdę pedagogai. Antroje dalyje pagerbti 5–8 ir I–IV gimnazijos klasių mokiniai, pasiekę aukščiausių rezultatų miesto, respublikos ir tarptautinėse olimpiadose bei konkursuose.

2016–2017 mokslo metais tarptautinėse olimpiadose Klaipėdos licėjaus mokiniai iškovojo 4 prizines vietas. Respublikinėse olimpiadose ir konkursuose tarp geriausiųjų buvo net 26 kartus. Miesto olimpiadose laimėjo net 104 kartus.

Daugiausiai laimėjimų mokiniai pelnė chemijos, matematikos, biologijos, informacinių technologijų, istorijos, lietuvių ir užsienio kalbų olimpiadose bei konkursuose.

Licėjus – lyg mažasis universitetas

Iškilmingo renginio metu pedagogus, jų mokinius sveikino ir apdovanojimus teikė garbūs svečiai – Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamentui atstovaujanti vyr. specialistė Birutė Banevičienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė, kunigas, pranciškonų vienuolis Sigitas Benediktas Jurčys, Klaipėdos universiteto mokslo ir meno prorektorė doc. dr. Rita Vaičekauskaitė, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto dekanas prof. Vytautas Tetenskas, Klaipėdos vaikų ligoninės vadovė Klaudija Bobianskienė, Klaipėdos dramos teatro aktorius Mikalojus Urbonas, verslininkas Juozas Tubinas ir kiti.

Klaipėdos licėjaus direktorė doc. dr. Regina Kontautienė, tardama sveikinimo žodį, pabrėžė, kad Mėlynojo kilimo šventė ne tik suburia visą mokyklos bendruomenę, bet ir padeda suprasti, koks ypatingas yra mokinio ir mokytojo ryšys, gimstantis iš tikėjimo vienas kitu.

„Mokytojas turi galią įkvėpti ir padrąsinti. Mokinys – karštai trokšti pažinti ir tikėti, kad gali tai padaryti. Šis tvirtas ir žmogiškas tandemas abu – ir mokinį, ir mokytoją – veda į sėkmę, skatina tobulėti", – pastebėjo R.Kontautienė.

Mokyklos vadovė mokiniams linkėjo šį ryšį branginti ir niekada nepamiršti savo mokytojų, o mokytojams nesiliauti tikėjus savo mokiniais.

Garbūs šventės svečiai pasidžiaugė mokykloje realizuojamomis moderniomis ugdymo programos, akademiškumo ir dvasinių vertybių derme, puoselėjama aukšta bendruomenės kultūra ir ypatingu dėmesiu kiekvienam mokiniui.

Klaipėdos universiteto prorektorė R.Vaičekauskaitė, ne kartą dalyvavusi įvairiose mokyklos akademinėse veiklose, sveikinimo kalboje pažymėjo, kad licėjus savo ugdymo turiniu ir jame dirbančiais pedagogais yra peržengęs įprastos mokyklos ribas, kad ši ugdymo įstaiga – tai tarsi mažasis universitetas su itin profesionaliais pedagogais ir aukštus siekius sau keliančiais mokiniais.

Apdovanojo ir gimnazistus, ir pradinukus

Pirmoje šventės dalyje apdovanojimų atsiimti mėlynu kilimu žengė pradinių klasių mokiniai. Pasveikinti buvo ne tik įvairių konkursų laimėtojai, bet ir puikiai besimokantys mokiniai.

Antroje Mėlynojo kilimo šventės dalyje pirmieji apdovanojimų atsiimti žengė tarptautinių olimpiadų nugalėtojai ir juos ugdę mokytojai.

Tai – IV gimnazijos klasės mokinys Justas Mikutavičius, kurį olimpiadoms ruošė chemijos mokytoja ekspertė Rima Grabauskienė, taip pat IV gimnazijos klasės mokinys Matas Liatukas ir jo matematikos mokytoja ekspertė Rasa Karapetian.

Renginio vedėjas Tomas Jašinskas scenoje turėjo paplušėti, kol apdovanojimams pakvietė visus respublikinių ir miesto olimpiadų bei konkursų nugalėtojus, puikiai besimokančius ir įvairius kitus laimėjimus pelniusius mokinius. Apdovanojimų ceremoniją papuošė licėjaus mokinių (mok. Aušra Niparavičienė ir Rasa Andersen) paruošti muzikiniai kūriniai, šokių kompozicijos, mokyklos teatro studijos pasirodymas (rež. T.Jašinskas).

Paskelbtos Metų nominacijos

Kaip ir kiekvienais metais, renginio metu buvo paskelbtos metų nominacijos. Mokslo lyderiais buvo nominuotos Neda Narmontaitė, Gustė Čėsnaitė, metų atradimu – Ieva Armalytė ir Jonas Tamkevičius. Metų vilties nominaciją pelnė Vilius Tubinas ir Domantas Kasnauskas, kultūringiausių moksleivių – Jogailė Norkutė ir Mindaugas Markauskas. Meninės veiklos lyderiais tapo Elzė Raibytė ir Gabija Lesauskaitė, Sportinės – Lukrecija Paulikaitė ir Rūta Macijauskaitė. Metų savanorio nominacijas pelnė licėjaus socialinės veiklos grupė „Viltis“ ir Mokinių senatas.

Nominacijas paskelbė ir mokinius sveikino garbūs mokslo, meno, verslo ir miesto visuomenės atstovai. Visi nominantai buvo apdovanoti klaipdiečio menininko V.Bizausko specialiai šventei sukurtais vitražo darbais.

Renginio kulminacija tapo Metų mokytojų nominacijų paskelbimas. Kadangi mokykloje mokosi visų ugdymo pakopų mokiniai – priešmokyklinio ugdymo, 1–4 , 5–8 ir I–IV gimnazijos klasių – kiekvienos pakopos mokiniai rinko ir savo Metų mokytoją.

Pradinių klasių Metų mokytoja tapo mokytoja metodininkė Aušra Norvilienė, 5–8 klasių grupėje – istorijos mokytoja metodininkė Loreta Elertienė, o gimnazinių klasių mokiniai Metų mokytojo titulą skyrė istorijos mokytojui ekspertui Vaidui Pamparui.

Mokytojo-mokinių pasiekimų ugdymo lyderio titulas atiteko biologijos mokytojai ekspertei Ingridai Rimkienei, kurios parengti mokiniai pelnė pergales ne tik biologijos olimpiadose, bet taip pat 2016 m. geriausiai Lietuvoje išlaikė valstybinį biologijos brandos egzaminą ir visų šalies gimnazijų reitinge užėmė pirmąją vietą.

Mokytojais iniciatyvų lyderiais buvo nominuotos pradinių klasių mokytoja metodininkė Daiva Selezniovienė ir priešmokyklinio ugdymo pedagogė Rasa Lindžienė. Mokytojais-inovacijų lyderiais tapo priešmokyklinio ir pradinio ugdymo skyriaus vadovė Elena Burbienė ir inžinerinio ugdymo programos vadovas Tomas Raibys. Šiems pedagogams buvo įteikti specialiai tai progai sukurti autoriniai dailininko Juozo Vosyliaus tapybos darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių