„Memelio miestui“ – naujas investuotojas

  • Teksto dydis:

Pačiame miesto centre, dešiniajame Danės upės krante šalia Kuršių marių esanti teritorija sulaukė naujo investuotojo. Ambicingos vadinamojo „Memelio miesto“ išvystymo idėjos imasi nekilnojamojo turto vystymu uostamiestyje užsiimanti bendrovė „Stemma Group“, kuri jau pasirašė sutartį dėl „Memelio miesto“ akcijų įsigijimo, šiuo metu vyksta bendrovės perėmimo procesas.

Ilgą laiką uostui priklausiusi teritorija prieš dešimtmetį buvo atlaisvinta, tačiau dėl įvairių priežasčių „Memelio miesto“ teritorijos vystytojams nepavyko įgyvendinti grandiozinių investicinių planų. Miesto vadovai ieškojo galimų sprendimo variantų, bendravo su potencialiais investuotojais tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. Projekto nusprendė imtis būtent „Stemma Group“.

„Miestiečiai turbūt ne kartą girdėjo apie galimas investavimo iniciatyvas, kurių geografinė kilmė buvo labai plati, tačiau po daugelio susitikimų bei diskusijų, vis dėlto pavyko įtikinti būtent klaipėdiečius atkreipti dėmesį į šią išskirtinę teritoriją. Šiandien jau galime kalbėti apie potencialaus investuotojo atsiradimą ir sakyti, kad viena jautriausių bei svarbiausių miesto teritorijų jau turi savąją perspektyvą. Be jokios abejonės, tokio projekto įgyvendinimas įmanomas tik sutelkus bendras pastangas, tačiau visų mūsų siekis yra vienas – kad „Memelio miesto“ teritorija taptų perlu Klaipėdos miesto karūnoje, miesto vizitine kortele, kurią būtų ne gėda parodyti bet kuriam svečiui“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Projektas išties sudėtingas, ribojamas teritorijų planavimo, aplinkosauginių, kultūros paveldo reikalavimų. Jis neatsiejamas nuo bendrų miesto planavimo ir strategijos sprendinių, kuriems reikalingas laikas ir principinis ryžtas. Projekto apimtis pareikalaus didelių investicijų ir duos mažą grąžą. Todėl neslepiame, kad sprendimas imtis „Memelio miesto“ projekto yra mūsų akcininkų noras sukurti miestui ir jo gyventojams gražų, išbaigtą, funkcionalų, patrauklų tiek verslui, tiek ir laisvalaikiui miesto centrą“, – sakė Nerijus Tilindis, „Stemma Group“ atstovas.

Pirminėje teritorijos vystymo strategijoje numatytos kelios pagrindinės kryptys: turistų traukos centras su išsaugotais kultūros paveldo objektais bei naujais akcentais, administracinių pastatų kompleksas, paslaugų objektai – restoranai, salonai, išskirtinio būsto gyvenamieji namai, atvira poilsio ir pramogų zona. Ryškiausią „Memelio miesto“ objektą, kuris taptų pagrindiniu traukos centru tiek turistams, tiek miestiečiams, vystytojai pasiruošę sukurti pagal miesto piliečių ir jo svečių idėjas.

„Dešiniajame Dangės krante esanti „Memelio miesto“ teritorija yra dalis Klaipėdos širdies. Todėl esame pasiruošę miestui duoti tai, ko jam labiausiai reikia ir nebūtinai tai, kas komerciškai naudingiausia. Šia iniciatyva norėtume prisidėti prie Klaipėdos mėlynojo proveržio idėjų įgyvendinimo, paskatinti Klaipėdos virsmą ateities miestu“, - teigė N. Tilindis.

Gyventojai idėjomis kviečiami dalintis el. paštu ideja@memeliomiestas.lt. Anot investuotojų, jie atviri visoms idėjoms, kurios atspindėtų, ko reikia Klaipėdai, ką gyventojai mielai lankytų, ko trūksta miestui, kad jame būtų dar smagiau gyventi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesiderina

Nesiderina portretas
Nesiderina- poilsio vieta, kaip raso ir .....gyvenamieji namai? Kazka sumaise.Keistai cia.

atsilikėliams

atsilikėliams portretas
Dar 1995 metais moksliškai įrodyta, kad Mėmelis - ne vokiškas, o kuršiškas Nemuno, vėliau ir mūsų miesto pavadinimas.

Anonimas

Anonimas portretas
jo pasikrapsciau pakausi jo dar zingsnelis galimas pasinaudot eu parama nezianu kas gausis korupcija ar investicija, kai pamastai kas dedas musu salyje aplamai plaukai siausias , cia kvepia ir ne kuom as taip manau. Kas liecia ideju ju ir as turiu ir tikrai ko nera bei truksta bei kas butu pelninga ir naudinga zmonems , mat emigracijoje budamas nnnn... metu prisiveizejau, pasakysiu tiesiai kokio velnio uz dyka as turiu dalintis su tais kurie priverte mane migruot, gudruciai sukciai,duokit dykai, ne ne , norit mokekit, patriotizma patys suzlugdet, tai patys kasykites viens kitam uzpakaliukus uz dyka. Aciu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių