„Memelio taupomoji kasa“ žada plėstis

Seniausiai Klaipėdoje veikianti kredito unija - „Memelio taupomoji kasa“ - didina veiklos apimtis ir investuoja į plėtrą. Vasarą padvigubinusi savo patalpų erdves, rugsėjį savo nariams pasiūlė naujų produktų bei paslaugų paketą. 

Be įprastų, kredito įstaigoms būdingų operacijų - terminuotų bei kaupiamųjų indėlių, trumpalaikių bei ilgalaikių paskolų, einamųjų sąskaitų, „Memelio taupomoji kasa“ savo nariams siūlo naują produktą - tarptautines „Maestro“ debeto ir „MasterCard“ kredito korteles. Šių kortelių savininkams dovanojama nuolaidų programa „3 norai“, kuri suteikia iki 20 proc. nuolaidas maistui, kelionėms, biuro prekėms. 

Atsižvelgdama į sudėtingą ekonominę situaciją, „Memelio taupomoji kasa“ mažina aptarnavimo mokesčius, o kai kurių ir iš viso atsisako. Nuo 2010 metų visi unijos nariai nemokamai galės sumokėti sąskaitas už komunalines bei ryšio paslaugas. 

Iki 2009 metų pabaigos nebus taikomas ir stojamasis mokestis. Norint tapti unijos nariu, tereikės užpildyti prašymą ir įnešti 100 Lt pajinį nario įnašą, kuris grąžinamas išstojant iš unijos.  

Jau greitai patogesnį bendradarbiavimą unijos nariams užtikrins gausesnis taupomosios kasos padalinių skaičius: indėlininkai bei klientai bus laukiami ne tik senojoje būstinėje Liepų g. 5. Planuojama atidaryti padalinius pietiniame bei šiauriniame miesto rajone. 

Dvigubai išplėtus centrinės būstinės patalpas, atsirado galimybė atskirti indėlių ir paskolų išdavimo grupes, tad kredito unijos nariai galės dar greičiau atlikti pageidaujamas finansines operacijas. 

Užsisakę paslaugą „i-unija“, visi „Memelio taupomosios kasos“ nariai jau naudojasi dar viena patogia naujove - internetine bankininkyste. Unijos nariams pavedimai internetu atliekami nemokamai. 

Memelio taupomoji kasa savo nariams gali pasiūlyti šiuo metu vienas didžiausių metinių terminuotų indėlių palūkanų: eurais - 8 proc., o litais - net 10,5 proc. 

Tačiau į unijos gretas lietis žmones vilioja ne tik finansinės naudos bei saugumo balansas - čia visi indėliai drausti kaip banke, o unijos veiklą nuolat kontroliuoja ir prižiūri Lietuvos bankas bei Lietuvos centrinė kredito unija, kuriai priklauso „Memelio taupomoji kasa“. Pasak unijos valdybos pirmininko Henriko Čepo, nedidelę ir uždarą narių bendruomenę ypač stiprina šilti tarpusavio santykiai. Čia visi svarbūs ir laukiami tiek pensininkai, tiek  verslininkai.

„Neturime tikslo konkuruoti su bankais. Siekiame, kad šiais nelengvais laikais mūsų nariai turėtų kuo daugiau palankių galimybių“,- sakė H.Čepas. Pasak jo, didžiausias, dvigubas unijos teikiamų finansinių produktų augimas - tiek paskolų, tiek indėlių sektoriuje - buvo 2007-aisiais: indėlių suteikta 116,66  proc., o paskolų - 119,32 proc. daugiau, nei 2006 metais. 

„Memelio taupomosios kasos“ veiklos apimtys augo ir šiemet: narių skaičius padidėjo beveik 20 proc., indėlių sektorius 21,21 proc., paskolų išduota 15 proc. daugiau, lyginant su praėjusiais, 2008 metais. Kredito unijos „Memelio taupomoji kasa“ vadovų teigimu, didžiausio augimo tikimasi paskutinįjį šių metų ketvirtį, kuris tradiciškai būna pats derlingiausias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių