„Meno kiemo“ languose - KU studentų kūryba

Nuo birželio 18 d. „Meno kiemo“ I dirbtuvėse bus eksponuojama KU MF Dailės katedros III kurso studentės Gintautės Teresės Juciūtės kurto performanco „Fiksacija“ video ir foto vizualizacija.

Pasak jaunosios autorės, tapyba drobėje gali išeiti iš rėmų, sustabdytos akimirkos ir judesys - pakeisti poziciją, spalvų diagonalė - kisti be paliovos, o pačias spalvas - diktuoti muzikos garsai ir pačios figūros. „Fiksacija“ - tai kūno meno, šokio ir muzikos sintezė, gyvas paveikslas, kuris gali kisti bet kurią akimirką būgno ritmui suteikus impulsą. Šiame darbe kuriama iliuziją, kad paveikslas turi savo gyvenimą, suteikiant galimybę jam pačiam nuspręsti, koks jis nori būti.

Autorės tikslas - nors akimirkai žvilgtelėti į dailininko sukurto paveikslo gyvenimą. Šiuo atžvilgiu kyla noras, kad vaizduojamas objektas būtų gaivališkas, pats rinktųsi spalvas, kompoziciją. Video vizualizacijoje įkurdinti du šokėjai tuščioje erdvėje, kur yra tik jie ir garsai, verčiantys juos judėti, kisti. Jų pasakojama istorija kiekvieną kartą vis kita. Užfiksuotas vaizdas kūrinyje - tarsi žvilgtelėjimas pro rakto skylutę į nuolatinį paveikslo kitimą. Nuotraukos, eksponuojamos šalia, tarsi vėl priartina prie ištakų – įrėmintas stop kadras ir judesio sąstingis.

Projekte taip pat dalyvavo: KU MF režisūros katedros I kurso studentas Povilas Makauskas, II kurso studentės Kristina Jasikonytė ir Monika Klimaitė.

Gintautės Teresės Juciūtės video ir foto vizualizacija „Fiksacija“ – „Meno kiemo“ I dirbtuvių languose galėsite grožėtis nuo birželio 18 iki 29 dienos.


Šiame straipsnyje: Meno kiemasG.T.Juciūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių