Meras apžiūrėjo dviračių taką

Miesto vadovai priėmė Europos dviračių iššūkį. Penktadienį jie važiavo dviračių taku palei Danę. Valdžios atstovai ne tik prisidėjo prie Klaipėdos rezultatų, bet ir įvertino baigiamą tiesti dviračių taką.


 

Miesto vadovai priėmė Europos dviračių iššūkį. Penktadienį jie važiavo dviračių taku palei Danę. Valdžios atstovai ne tik prisidėjo prie Klaipėdos rezultatų, bet ir įvertino baigiamą tiesti dviračių taką.

Tarptautinis projektas „Europos dviračių iššūkis 2015“ vyko visą gegužę. Uostamiestis į šią iniciatyvą įsitraukė antrą kartą ir varžosi, kad iš 39 šalių dalyvių nuvažiuos daugiau kilometrų.

Baigiamajame projekto etape sudalyvavo ir miesto vadovai, valdžios atstovai. Jie rinkosi prie burlaivio „Meridianas“ ir važiavo baigiamu tiesti taku palei Danę – nuo barkentinos iki Klaipėdos gatvės.

„Buvo dvi progos. Pirmiausia dalyvavome baigiamajame dviračių iššūkio etape. Taip pat apžiūrėjome baigiamą tiesti dviračių taką“, – tvirtino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak uostamiesčio vadovo, dviračių taku naudotis galima visai smagiai. Trasa labai vaizdinga.

„Siūlau kiekvienam dviračiu ar pėsčiomis išbandyti trasą“, – tvirtino meras.

Tačiau, pasak V.Grubliausko, darbų, kuriuos reikia padaryti dar yra daug. Yra nemažai vietų, kur trūksta ženklinimo. Nėra atskirti pėsčiųjų ir dviratininkų srautai.

Taip pat yra kelios vietos, kur neaišku, kur toliau važiuoti: „Žinoma, nepasiklysi, bet geriau, kad būtų daugiau aiškumo“. Trūksta ir nuovažų. Pasigesta ir panduso į Klaipėdos gatvę.

V.Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad pasimatė ir projektų nesuderinamumas. Nuo geležinkelio tilto iki Liepų gatvės driekiasi trys dviratininkams skirtos juostos.

„Tarsi dviračių autostrada. Pasirodo, kad Klaipėda gali būti dviračių takų sostine. Vis tik darbų, kuriuos reikia pabaigti dar yra nemažai. Tikiuosi, kad jie bus baigti kuo greičiau“, – komentavo meras.

Dviračių takas palei Danę nuo Biržos tilto iki Klaipėdos gatvės turėjo būti užbaigtas pernai. Tačiau dėl nenumatytų aplinkybių darbai užtruko.

„Svarbiausia, kad dviračių taku galima naudotis. Čia kaip su Pilies tiltu. Išbandėme savo dviračių ratais“, – tvirtino meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prašau

prašau portretas
Senesniuose takuose, daugumoje perėjų reikia ŠVELNINTI BORTELIUS!!!

Invalidas

Invalidas portretas
Kai sugalvosiu galą gaut bandysiu iš Tauralaukio patekt į tą taką,kur ponai nusitesė.

Tauralaukis

Tauralaukis portretas
Ar bandė meras užsinešti dviratį į viršų tais laipteliais ant tilto,o dar smagiau nusinešti žemyn,nereikia nei kojų,tiesiog riedi kulversčiu ir tiek.O Tauralaukio mamos su vežimukais gali nuo tlito stebėt,kaip ponai iš savivaldybės važinėja ir nekainuoja ir kiaušinius supūvusius bus kur pamėtyt.kada vyrai pradėsit žmonėms dirbti,netik panaudoti svetimus pinigus.Siulom į latviją pavažiiuot,pasimokyt,kaip reikia parkus ir kitas poilsio zonas žmonėms įrenginėt.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių