Meras pasveikino šimtametę klaipėdietę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pasveikino 100 metų jubiliejaus sulaukusią klaipėdietę Emiliją Zinienę. 

Garbaus amžiaus klaipėdietė gimė Rygoje, 1917-ųjų sausio 7 dieną. Į Klaipėdą ji atsikraustė apie 1950-uosius.

E.Zinienė užaugino vieną dukrą, taip pat turi anūkę. Moters duktė Janina pažymi, kad 100 metų jubiliejaus sulaukusi mama visą gyvenimą daug bei sunkiai dirbo. Tai, jos manymu, ir galėjo tapti pagrindine mamos ilgaamžiškumo priežastimi.

Nuo 2007-ųjų E. Zinienė gyvena Klaipėdos miesto globos namuose. Globos namų darbuotojų teigimu, šimtametė išsiskiria savo ramumu ir nuolatine šypsena veide.

Šiuo metu Klaipėdoje gyvena 12 žmonių, sulaukusių 100 ar daugiau metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai, ,štai taip "

Tai, ,štai taip " portretas
Kažkokia debiliška nuomonė, atseit -vaikai, anūkai privalo atsisakyti savo darbų, kad galėtų dieną, naktį slaugyti seną vežimėlyje sėdintį. Gal prieš 100 metų tai buvo įmanoma, nes dauguma moterų triūsė namų ūkyje. Tik ne šiais laikais ir ne su kiekviena specialybe įmanoma normali slauga. Kas neslaugė, tas ir nesuvokia to. Ir dar rašinėja nesąmones.

Anonimas

Anonimas portretas
Nenorėčiau tiek metų gyventi

neteiskime

neteiskime portretas
Miela Janyte, prisimenu Jus NKC, kai dirbau. Labai Jus suprantu ir šventai tikiu, kad padarėte savo Mamytei viską. Globos namai tikrai nereiškia, kad artimieji y ra pamiršti, nelankomi... Yra tokių vaikų, ,kuriems svarbiausia -tėvų gaunami slaugos pinigai, o gyvenimo su liga, senatve sąlygos, deja, senukams yra tragiškos. Kas kaip gali pasirenka, kaip tą daryti... Neteiskime. Dar kartą džiaugiuosi už Jūsų Mamytę, už jos jubiliejų, už puikią priežiūrą globos įstaigoje...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių