„Meridianas“ į savo vietą sugrįš tik rudenį

Šiųmetė Jūros šventė bus pirmoji po daugybės metų, kai jos nepuoš Klaipėdos simbolis – burlaivis "Meridianas". Naujiesiems barkentinos savininkams taip ir nepavyko laikytis pažado, kurį davė pernai lapkritį laivą.

"Meridiano" krantinė per šią Jūros šventę bus tuščia, nes burlaivio nespėta suremontuoti.

Šiųmetė Jūros šventė bus pirmoji po daugybės metų, kai jos nepuoš Klaipėdos simbolis – burlaivis "Meridianas". Naujiesiems barkentinos savininkams taip ir nepavyko laikytis pažado, kurį davė pernai lapkritį laivą tempiant remontuoti, kad atsinaujinęs "Meridianas" Danėje vėl stovės šiemet liepą.

"Aišku, būtų buvę gražu, jei "Meridianas" į įprastą savo vietą būtų partemptas prieš Jūros šventę ar per ją. Tačiau savininkų tikslas yra ne šou, o kokybė, kad laivas būtų suremontuotas tinkamai ir dar daugelį metų puoštų Danės krantinę", – teigė Klaipėdos jūrinio miesto simbolio – burlaivio "Meridianas" paramos fondo atstovas viešiesiems ryšiams Gediminas Gudavičius.

Šio fondo savininkais pernai rudenį tapo Klaipėdos verslininkai Aloyzas Kuzmarskis ir Aidas Kaveckis. Jie perėmė fondo teises ir pareigas, o sykiu ir jo turtą – burlaivį "Meridianas".
Pernai lapkritį laivas buvo ištemptas remontuoti.

"Tada niekas nežinojo, kokia jo tikroji būklė. Ir kai jau doke paaiškėjo, jog reikės keisti beveik visas konstrukcijas, laivo savininkai siekė, kad remontas būtų baigtas iki Jūros šventės. Kai ji artėjo, net imta mąstyti, kaip laivo grįžimą integruoti į renginių programą. Tačiau kuo labiau artėjo šventė, tuo aiškiau buvo, kad iki jos laivo sugrąžinti į Danę nepavyks", – atvirai kalbėjo G.Gudavičius.

Laivą remontuojantys specialistai pateikė realų darbų grafiką, kuriame buvo numatyta, jog "Meridiano" korpuso atstatymo darbus galima baigti iki rugsėjo.
"Didelė dalis darbų jau padaryta, trūksta nedaug, tačiau dabar tikrai ne ta stadija, kad laivą būtų galima rodyti visuomenei. Geriau vėliau, bet viską padaryti kokybiškai", – pabrėžė pašnekovas.

"Meridiano" savininkai šiandien uostamiesčio valdžios atstovus kviečia susipažinti, kaip vyksta remonto darbai. Taip siekiama įrodyti, jog barkentina į įprastą vietą planuotu laiku negrįš dėl objektyvių priežasčių.

"Nors korpuso atstatymo darbų pabaiga ir nukelta, tai nereiškia, jog darbininkams bus leista atsipalaiduoti. Jie turės dirbti kokybiškai ir sparčiai, kad suspėtų iki rugsėjo. Vienareikšmiškai "Meridianas" į vietą turi būti partemptas iki tol, kol prasidės Pilies tilto remontas ir jo nebebus galima kelti", – patikino G.Gudavičius.

Nors laivas Danės krantinę vėl puoš nuo rugsėjo, jis dar nebus baigtas remontuoti – iki kitų metų vasaros vyks vidaus remonto darbai. Numatoma, kad "Meridiane" žmonės galės pradėti lankytis nuo kitų metų birželio ar liepos.

Skaičiuojama, jog barkentinos remontas kainuos 6–7 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patylek

patylek portretas
tiktais

pataisymas

pataisymas portretas
"Meridianas" niekada nebegrįš.Tai būs kažkoks metalo ir medžio monstras.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių