„Meridianas“, iškėlęs baltas bures, skelbia vasaros sezoną

„Burės pakeltos – sezonas atidarytas“, – tokiu nuotaikingu šūkiu savo trečiąjį po rekonstrukcijos sezoną pasitiko laivo „Meridianas“ įgula. 

Baltų burių pakėlimo ceremoniją stebėjo gausus būrys prie Danės krantinės susirinkusių miestiečių. Iškėlęs bures bei pasipuošęs įspūdinga iliuminacija Klaipėdos simbolis „Meridianas“ sykiu tapo ir tradicinio Klaipėdos laivų parado dalyviu. Praeiviai skubėjo įamžinti kartą metuose vykstančią ceremoniją.

Siekiant išlaikyti tradiciją, „Meridiano“ bures pakėlė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kursantai. Anot reginio iniciatorių, nors „Meridianas“ neplaukia, pasiruošimas šiltajam sezonui vyksta kaip ir bet kuriame kitame laive: po žiemos perdažyti mediniai laivo bortai, atnaujinti deniai, padaryta daugybė kitų darbų.

Esą burių kėlimas – realus veiksmas, nes „Meridiano“ rangautas ir takelažas sumontuotas tarsi veikiančio burlaivio. Skirtumas tik tas, kad jam pasiūtos specialios burės, iš dalies prapučiamos vėjo. Tiesa, net ir su tokiomis burėmis „Meridiano“ įgulai tenka nuolat stebėti vėjo greitį ir, atsižvelgiant į jį, reguliuoti burių plotą.

Iš viso „Meridianas“ turi 14 burių, kurių bendras plotas siekia beveik 700 kv. metrų. Tuo metu, kai ši barkentina plaukiojo jūromis, joje jūreivystės paslapčių mokėsi būsimi jūrininkai, kapitonai.

Visi norintys gali apžiūrėti „Meridiano“ ekspoziciją sumokėję simbolinį mokestį ir įsigiję svečio pasą. Į jo kainą įeina ne tik laivo apžiūra, bet ir pasirinktas gėrimas – kavos, arbatos puodelis, stiklinė sulčių ar vandens – „Meridiano“ bare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražuooolis...

Gražuooolis... portretas
Duok Dieve sveikatos tam Žmogui kuris jį išgelbėjo(miesto valdžia(tfu!)buvo nusprendus Merdianą paskandinti jūroje)

Tadas

Tadas portretas
Puiku,Sveikiname su būrių pakelimu ir su vasaros sezonu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių