„Meridianas“: mitai ir realybė

  • Teksto dydis:

Legendinis "Meridianas" lankytojams atviras vos vienerius metus, tačiau apie laivą-muziejų jau sklando daugybė pačių miestiečių sukurtų mitų. Esą kava čia kainuoja dešimt eurų, o norintieji pavalgyti restorane privalo vilkėti smokingą ar puošnią suknelę. Kaipgi yra iš tiesų?

Legendinis "Meridianas" lankytojams atviras vos vienerius metus, tačiau apie laivą-muziejų jau sklando daugybė pačių miestiečių sukurtų mitų. Esą kava čia kainuoja dešimt eurų, o norintieji pavalgyti restorane privalo vilkėti smokingą ar puošnią suknelę. Kaipgi yra iš tiesų?

Sužavėjo aptarnavimas

Kai kurie klaipėdiečiai ir miesto svečiai aplenkia "Meridianą" baimindamiesi aukštų kainų. Mat dar prieš laivui "pakeliant bures" buvo manoma, kad už kavą čia teks suploti penkiskart daugiau nei kituose restoranuose. Tokius mitus paneigė "Meridiano" darbuotojai ir jo lankytojai.

"Išgirdusi kalbas apie patiekalų ir užkandžių kainas, visada pakviečiu svečią užsukti ir pačiam viskuo įsitikinti. Juk geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti. Patiekalų kainos įvairuoja nuo 12 iki 20 eurų, o pasiskaninti gyvenimą vietoje gamintu maskarponės sūrio ar citrininiu pyragaičiu galima vos už 7 eurus. Kava – dar 2 eurai. Ir smagus vakaras garantuotas", – pasakojo "Meridiano" vadovė Giedrė Maželytė.

Jai antrina ir nuolatinė restorano lankytoja Inga Kvaraciejienė, Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės administratorė. Ji pastebi, kad už patrauklią kainą čia suteikiamas kokybiškas aptarnavimas, kuris, anot jos, yra svarbi valgymo kultūros dalis. Pašnekovė pabrėžė į burlaivį užsukanti ypatingomis progomis, o pirmojo apsilankymo metu ją sužavėjo maisto pateikimas.

"Restoranas iš tiesų turi savo išskirtinumų. Svečiuojantis kartu su bendradarbiais mums didžiausią įspūdį paliko aptarnavimo kultūra, kuri labai skiriasi nuo kitų uostamiestyje ir apskritai visoje Lietuvoje esančių kavinių. Todėl į "Meridianą" visada atsivedame savo svečius iš užsienio", – sakė I.Kvaraciejienė.

"Meridiano" padavėjas Ričardas Civinskas, aukščiausio lygio restoranuose dirbantis jau dvidešimt metų, rūpinasi, kad lankytojai liktų patenkinti vizitu. Vyras tarsteli, kad kiekvienas svečias jam – tarsi karalius.

"Dažnai pas mus užsuka užsieniečiai, kuriems įdomu palyginti aptarnavimą skirtinguose restoranuose. Dauguma jų lieka nustebę, kad "Meridiane" jis yra išties aukšto lygio. Mums, žinoma, labai malonu tai girdėti", – šypsosi R.Civinskas.

Valgymas – it ritualas

Keičiantis sezonui, nuolat atnaujinamas žuvų restorano meniu. Taip pat naujovių išsiilgę burlaivio svečiai turi galimybę užsisakyti septynių patiekalų degustacinį meniu. Į jį įtrauktas ir septynių rūšių vynas, puikiai derantis prie patiekto maisto.

Norintys tik pasižvalgyti po "Meridianą" ir pasigrožėti vaizdu nuo laivo denio lankytojai kviečiami išgerti kavos.

"Visai neseniai pakeitėme restorano valgiaraštį. Atsižvelgėme į per metus išryškėjusius klientų įpročius ir palikome keletą populiariausių patiekalų, pavyzdžiui, aštuonkojį. Jį matyti meniu pageidavo patys klientai. Stengiamės, kad kiekvienas čia atrastų savo mėgstamo maisto skonį", – pasakojo restorano virtuvės šefas Simas Kažiniauskas.

Spalio pradžioje "Meridiane" pietavusi Švedijos karališkoji šeima ragavo rūkyto ungurio, kurį restorano šefas taip pat įtraukė į naująjį meniu. Valgiaraštyje siūlomų naujovių spėjo paragauti ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kartu su savo jauna komanda "Meridiane" dirbantis kulinaras S.Kažiniauskas akcentavo, kad idėjos maisto gaminimui gimsta eksperimentuojant.

"Šiuo metu lankytojams galime pasiūlyti menkės ir ančių kepenėlių derinį, juodąjį karališkąjį ešerį "Cobia", o mėsinių patiekalų mėgėjai gali rinktis iš šernienos ir jautienos. Buvo atnaujintas ir desertų bei gėrimų pasirinkimas. Tačiau visų svarbiausia, kad maistu būtų mėgaujamasi. Pas mus ateina svečiai, kuriems valgymas yra laisvalaikio praleidimo būdas ir savotiškas ritualas", – pabrėžė virtuvės šefas.

Atsidaro vidurdienį

Dar vienas apie "Meridianą" sklandantis mitas – aprangos cenzas. Pasak administratorės Viktorijos Medinskaitės, norint patekti į restoraną, neprivalu vilkėti smokingą ar vakarinę suknelę. Lankytojams ji rekomendavo laisvą verslo aprangą.

Taip pat pasakojimai, jog į laivą žuvys atskraidinamos lėktuvu, tik iš dalies atitinka tikrovę. Anot restorano virtuvės šefo, jos yra atvežamos iš Vokietijos ir Prancūzijos.

"Vertiname kokybę ir, nepriklausomai nuo maisto kilmės, būtent ji yra pirmoje vietoje. Tam, kad galėtume klientams pasiūlyti kuo didesnį pasirinkimą ir įvairovę, atsivežame žuvų iš kitų šalių. Lietuvoje pasirinkimas nėra toks didelis kaip kitose šalyse", – tikino S.Kažiniauskas.

Anot pašnekovo, restorane patiekiamas tik šviežias maistas, todėl lankytojams gali tekti palaukti savo užsakymo. Ketinant burlaivyje surengti įmonės ar asmeninę šventę, rekomenduojama iš anksto derinti užsakymų meniu ir planuoti renginio laiką.

Klientų patogumui rudenį restoranas pradėjo veikti nuo 12 val., todėl jame galima papietauti ar surengti verslo susitikimą. Laive yra įrengtos dvi salės, kuriose organizuojami ir nedideli susitikimai, ir proginiai vakarėliai. Esant pageidavimui, galima užsisakyti uždarą VIP salę.

"Turime 14 asmenų talpinančią salę su atskiru įėjimu. Ji yra visiškai privati, todėl labai tinka įmonių susitikimams. Kita – erdvesnė salė skirta šventėms, o joje gali linksmintis iki 50 žmonių", – nurodė "Meridiano" vadovė.

Švęs gimtadienį

Savaitgaliais burlaivyje vyksta gyvo garso muzikiniai vakarai, kuriuose koncertuoja ne tik uostamiesčio, bet ir sostinės atlikėjai.

Gruodžio 18 d. 19 val. "Meridianas" švęs savo vienerių metų gimtadienį, kurio šventinę nuotaiką sukurs Antano Cirtauto ir Jurgitos Bendikaitės duetas.

"Norime padėkoti savo klientams, todėl dovanosime austrių prezentaciją. Virtuvės šefas papasakos daugiau apie šį delikatesą ir parinks prie austrių geriausiai derantį šampaną. Norintieji atvykti jau gali rezervuoti vietas", – atskleidė G.Maželytė.

Pirmą kartą "Meridiane" bus švenčiami ir Naujieji metai, todėl pageidaujantieji netradiciškai praleisti paskutinį šių metų vakarą burlaivyje turėtų paskubėti užsisakyti staliuką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Neatpažįstu, negi ši nuotrauka "Meridiano" restorane, ar ko nors nesumaišėte?

Neptūnas

Neptūnas portretas
Perskaičiau straipsnį. Akivaizdu, kad straipsnis yra užsakytas reklmos tikslais, tad kalbėti apie jame dėstomas tiesas ganėtinai sunku. Pats esu klaipėdietis ir atvirai pasakius džiaugiuosi, kad Klaipėdoje atsirado verslininkų investavusių į šio burlaivio renovaciją. Tai tikra miesto puošmena. Kalbant apie restoraną: 1. Kadangi daug keliauju, galiu pasakyti, kad kainos yra daug (pabrėšiu DAUG) brangesnės nei Monaco, Venecijoje, Liuksemburge, Prancūzijoje, Italijoje ir kitose brandžios ekonomikos šalyse. Vakarienė 4 asmenims su vidutinio lygio vynu, atsieis apie 350-400 eurų. Taigi kosmosas, už tokią sumą išvardintose šalyse gali ir nuogi aptarnauti. 2. Aptarnavimas - gerai atliekantys padavėjo tecniškas, problema - šalat bendraujantys, nejaučia kliento. Manau čia lietuviškas nacionalinis bruožas. 3. Maistas vidutinis su pliusu, tačiau už šią kaina kosmosas. 4. Interjeras superinis. Esu įsitikinęs, kuomet kainos būtų kaip 30 proc. mažesnės, patekti į šį restoraną būtų sunku.:)

Cibute

Cibute portretas
Pietavome vasara - denyje, lauke. Nuostabu, sedi sau, antytes plaukioja, aptarnavimas super (kaip kinofilme, seniai neregejau, ),o ir kaina normaliausia . Gal , kad lauke......(apie kaina).
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių