„Meridiano“ išsaugojimą prisiminė tik prieš miesto jubiliejų

Uostamiesčio politikai ir valdininkai prisiminė, jog prieš pusantrų metų buvo pasižadėję rūpintis Klaipėdos simboliu „Meridianu“.

Miesto taryba dar 2009-ųjų lapkritį pritarė uostamiesčio savivaldybės ir Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondo bendradarbiavimui ir tuometį savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių įpareigojo per mėnesį parengti bendradarbiavimo sutartį.

Tačiau jos projekto nėra iki šiol, todėl Socialinių reikalų komiteto nariai antradienį sprendė, kaip savivaldybės administraciją priversti vykdyti miesto tarybos sprendimus.

„Be to sutarties neįmanoma teikti paraiškas ir tikėtis ES pinigų burlaivio restauravimui. Visi sutinka, kad „Meridianas“ yra miesto simbolis ir jį prieš Klaipėdos jubiliejų būtina bent kiek suremontuoti“, - savo nuomonę dėstė komiteto pirmininkė Irina Rozova.
Komiteto posėdyje dalyvavęs miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius teigė, jog problema ta, kad aktyvesnė turėjo būti ne savivaldybė, o „Meridiano“ paramos fondas, kurio steigėjai yra trys fiziniai asmenys.

„Nejaugi dabar turime pasiimti teptukus ir eiti dažyti privataus objekto. Aišku, niekas nesiginčija,, kad „Meridianas“ yra miesto simbolis, tačiau jo paramos fondo nariai turėtų būti gerokai aktyvesni“, - kolegai pritarė komiteto narys Vygantas Vareikis.

Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė informavo, jog direktorė Judita Simonavičiūtė jau sudarė darbo grupę, kuri ir turi parengti bendradarbiavimo sutarties dėl „Meridiano“ išsaugojimo ateities kartoms projektą.

Faktai

Barkentina „Meridianas“ pastatyta 1948 metais Turku mieste Suomijoje.

Šis burlaivis yra technikos paminklas ir kultūros vertybė, todėl saugoma įstatymo.

Nuo 2001 metų Klaipėdos savivaldybė paramos fondui 10 metų yra perdavusi panaudai Danės krantinės dalį reikalingą burlaiviui švartuoti.


Šiame straipsnyje: Meridianas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai

Ai portretas
Dejo "fondas" dejo jau senai.

aš portretas
stebiuosi savivaldybės biurokratais, JOKIO konkretaus darbo, vieni pezėjimai

vova

vova  portretas
O ka, teptuka paimt i rankas ,,zapadlo,, del miesto ir miestieciu labo ? ar bijo , kad subines trinant ant kedziu taryboje ,ir,, varkes ,,darant rankos nenukristu ..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių