Merijoje – Pasaulio žydų kongreso vizitas

Klaipėdoje viešėjusius Pasaulio žydų kongreso atstovus džiugina geri vietos bendruomenės ir miesto valdžios santykiai.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas priėmė Pasaulio žydų kongreso atstovybės vadovą Ernestą Herzogą, Lietuvos ir Klaipėdos žydų bendruomenių atstovus. Pasak miesto vadovo, tai buvo mandagumo vizitas.

"Pasaulio žydų kongresas stebi, kaip gyvena įvairiose šalyse įsikūrusios žydų bendruomenės, kokie santykiai su valdžios atstovais", – tvirtino meras.

V.Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad Klaipėdoje žydų bendruomenė yra gana aktyvi.

"Klaipėdoje neišskiriama nė viena tautinė bendruomenė. Visos yra gerbiamos, saugios, turi vienodas teises. Žydų bendruomenė – ne išimtis. Tai yra ilgametė miesto tradicija", – akcentavo meras.

Susitikimo metu paliestas ir saugumo užtikrinimo klausimas.

"Šiais laikais niekas negali būti tikras, kad netaps blogų kėslų turinčių organizacijų ar asmenų taikiniu. Tad svarbu ruoštis, bendradarbiauti, bendrauti, dalintis informacija saugumo klausimais. Ypač su bendruomene žydų, kurių valstybė turi didelę patirtį saugumo užtikrinimo srityje. Pasaulio žydų kongreso atstovai yra pasiryžę suteikti konsultacijų, patarimų, jei prireiktų", – tvirtino V.Grubliauskas.


Šiame straipsnyje: žydaiPasaulio žydų kongresas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bikis

Bikis portretas
O juos kas kviete ar siaip sniukstineja dirva?

kokie

kokie portretas
dar /patarimai/?gal kaip /pabegelius/ priimineti ir suteikti pilietybe nes lietuvius isvijus pats laikas kolonizacujai?.... ar ne taip p. vrubliauskai?.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių