Mero lietsargis – ne naujiena

Pasirodo, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas nėra itin originalus, nešiodamas neįprastos formos skėtį, apsaugantį jį nuo gūsingo vėjo.

Apie panašų išradimą buvo rašoma 1932 m. Klaipėdoje leidžiamo laikraščio "Lietuvos keleivis" mėnesinio priedo "Kaimynas" lapkričio numeryje.

"Anglijoj atsirado žmonių, kurie buvo nepatenkinti mūsų paprastais lietsargiais. Jų nuomone, dabartiniai lietsargiai nepraktiški. Jie sugalvojo vaizdelnyje matomą lietsargį, kurio vienas šonas nuo koto siauresnis, o kitas – platesnis. Sako, per tai daugiau visas kūnas nuo lietaus apsaugojamas, o ne tik vien galva. Vaizdelnyje naujasis lietsargis uždaromas ir išskiestas. Šie nauji lietsargiai rodomi Londono išradėjų parodoje", – rašė laikraštis "Lietuvos keleivis" prieš 84 metus.

Dienraščio "Klaipėda" puslapiuose šią savaitę publikuota, kad Olandijos ambasadorius Lietuvoje, kai oficialiu vizitu viešėjo Klaipėdoje, merui V.Grubliauskui padovanojo savo tėvynainių sumodeliuotą skėtį, kuris atlaiko net štorminį vėją ir, žinoma, saugo nuo lietaus.

Žvejo gobtuvą primenantį lietsargį miesto vadovas jau išbandė ir tikino, jog tai pasiteisino.

Tiesa, meras juokavo, kad nederėtų karpyti savo lietsargio ir bandyti išgauti panašią formą. Anot jo, tai specialaus modelio aerodinaminis skėtis. V.Grubliauskas pripažino, kad skėtis atrodo neįprastai ir net juokingai, tačiau esą daugelis naujovių kartais kelia šypseną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių