Metų klaipėdietės startas

Dienraštis "Klaipėda", kaip ir kasmet, iškart po Naujųjų jau šešioliktąjį kartą skatina rinkti labiausiai uostamiesčiui bei jo bendruomenei nusipelniusią moterį ir skelbia Metų klaipėdietės rinkimų pradžią. Šį kartą ilgametes tradicijas puoselėjančio konkurso nugalėtoja bus paskelbta šventinio renginio metu kovo 8 d.

Tituluos Koncertų salėje

Šįkart Metų klaipėdietės rinkimų finalinės iškilmės įvyks kovo 8 d. Klaipėdos koncertų salėje. Jau dabar gyventojai kviečiami siūlyti ir išrinkti darbais miestui bei žmonėms nusipelniusią moterį, kurią būtų galima tituluoti Metų klaipėdiete.

Konkurso tikslas – pastebėti, pagerbti ir padėkoti padedančioms, savo veikla miestą garsinančioms moterims.

Dienraščio "Klaipėda" rinkodaros ir pardavimo vadovė Daiva Daukšienė įsitikinusi, kad didžiausia šių rinkimų vertybė – paskatinimas uostamiesčio bendruomenę susivienyti bendram tikslui – pagerbti labiausiai to vertas dailiosios lyties atstoves.

"Metų klaipėdietės konkursas leidžia pastebėti aplink mus esančias aktyvias, nuoširdžias ir iniciatyvias moteris, parodyti joms dėmesį, tarti ačiū", – kalbėjo D.Daukšienė.

Pretendentės turi būti veiklios, aktyvios ir mylimos miesto bendruomenės narės, kurioms nesvetima iniciatyva, rūpinimasis kitais ir moteriškumas.

Išskirti savo favoritę ir pareikšti nuomonę dėl verčiausios Metų klaipėdietės titulo turėtų ne tik pavieniai miestiečiai, bet ir organizacijos, įmonės, bendruomenės.

Ši prasminga tradicija padeda žmonėms kaskart pasiūlyti išties daug laimėjimo vertų klaipėdiečių, o konkurso populiarumas nė kiek nemažėja ir įgauna naujų atspalvių.

Daugėjo kriterijų

Noras pagerbti Metų klaipėdietę suvienija daugybę žmonių. Ir šį sykį dienraštis tikisi gyventojų aktyvumo, iniciatyvos, palaikymo, gražios ir elegantiškos kovos.

Klaipėdiečiai gali siūlyti ir rinkti moteris ne tik už profesinę veiklą, bet ir už nuveiktus darbus miesto labui, pagalbą artimiesiems ir nepažįstamiesiems arba už žmogiškąsias savybes.

Jau anksčiau kriterijai, pagal kuriuos galima siūlyti kandidates, buvo papildyti dar vienu punktu. Metų klaipėdietės rinkimams negali būti siūlomos politinių partijų narės.

Todėl, anot D.Daukšienės, į antrąjį etapą pateksiančios pretendentės renginio komisijai, kuri patvirtins šešias balsavimu išrinktas kandidates ir išrinks vieną savo, turės pateikti duomenis, kad nepriklauso jokiai politinei partijai.

Didesnės balsavimo galimybės

Pretendentes nuo šiandien iki sausio 22 d. 12 val. gali siūlyti visi miestiečiai. Konkursui deleguojamos kandidatės sausio 24 d. bus skelbiamos portale klaipeda.diena.lt. Pasiūlymai laukiami paštu ("Klaipėdos" redakcija, Naujojo Sodo g. 1A, "K centras") ar Metų klaipėdietės konkurso internetinėje platformoje portale klaipeda.diena.lt.

Rinkimus organizuojanti dienraščio "Klaipėda" komanda prašo ne tik pranešti kandidatės pavardę, pareigas, bet ir priežastį, kodėl būtent ji verta šio garbingo titulo.

Nuo sausio 24-osios iki vasario 12 d. 12 val. klaipėdiečiai balsuodami rinks, jų manymu, septynias šio titulo verčiausias pretendentes.

"Vieną kandidatę iš visų gyventojų, pasiūlytų į finalinį septynetuką, deleguos komisija. Tiesa, ji dar įvertins, ar šešios pretendentės, išrinktos balsavimo metu, atitinka renginio nuostatus", – paaiškino D.Daukšienė.

Jau keletą metų galimybės balsuoti už patinkančią kandidatę yra didesnės. Tradiciškai savo simpatijas galima išreikšti balsavimo lapelyje, iškirptame iš dienraščio. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

Balsavimo lapelius reikėtų siųsti adresu – Metų klaipėdietės rinkimams, dienraštis "Klaipėda", Naujojo Sodo g. 1A, "K centras", 92118 Klaipėda arba atnešti ir įmesti į specialias balsadėžes redakcijos skyriuose Naujojo Sodo g. 1A ir PC "Akropolis", Taikos pr. 61, Klaipėda.

Taip pat pareikšti nuomonę siūloma naujienų portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje "Metų klaipėdietė". Čia atiduoti balsą galima vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Balsai bus sumuojami santykiu vienas su vienu.

Balsuoti galima ir SMS žinutėmis. Vienos kaina – 1 euras. Žinutė prilygsta dešimčiai balsų. Artimiausiu metu bus skelbiamas trumpasis balsavimo numeris.

Rinkimai – iki kovo 5 d.

Septynetukas bus paskelbtas vasario 14-ąją, o į jį patekusios moterys nuo vasario 15 d. bus pristatomos dienraščio "Klaipėda" puslapiuose, naujienų portale ir "Facebook" paskyroje.

Nuo vasario 15 d. iki kovo 5 d. 12 val. miestiečiai bus kviečiami atiduoti savo balsus už tą, kuri, jų nuomone, verčiausia Metų klaipėdietės titulo. Balsuoti bus galima portale, žinutėmis ar skambučiais trumpuoju telefono numeriu ir pildant dienraščio balsavimo lapelius.

Visi prieš tai surinkti kandidačių balsai bus panaikinami ir naujas etapas, likus septynioms pretendentėms, prasidės turint nulį balsų.

Kovo 6–7 d. rezultatai bus sumuojami.

Nugalėtoją lems 20 proc. internetu nuomonę pareiškusiųjų, 30 proc. – trumposiomis SMS žinutėmis ir 50 proc. laikraščio kuponais skirti balsai.

Metų klaipėdietės paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija, taip pat Moters dienai skirtas koncertas vyks kovo 8-ąją Klaipėdos koncertų salėje.

Išrinktos Metų klaipėdietės

Pirmąja Metų klaipėdiete 2003-iaisiais tapo sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004-aisiais šį garbingą titulą pelnė Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Trečiąja Metų klaipėdiete paskelbta 2005-ųjų parolimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, "Vyturio" vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006-aisiais daugiausia balsų klaipėdiečiai atidavė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

2007 m. Metų klaipėdiete tituluota Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008-aisiais rinkėjai savo simpatijas skyrė M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytojai Žanetai Norkuvienei – daugiavaikei mamai, auginančiai tris savus ir tris globojamus vaikus.

2009-aisiais Metų klaipėdietės regalijos įteiktos Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei Ingai Grubliauskienei.

2010 m. klaipėdiečiai daugiausia balsų atidavė uostamiesčio verslininkei Nijolei Hansen.

2011-aisiais gausiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukė verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012-aisiais Metų klaipėdiete tapo juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

2013 m. Metų klaipėdiete buvo tituluota dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

2014 m. nugalėtoja paskelbta Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Klaipėdos viltis" vadovė Janina Tulabienė.

2015-ųjų Metų klaipėdiete tapo Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

2016-ųjų Metų klaipėdietės titulą laimėjo gydytoja, Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė.

Pernai Metų klaipėdiete išrinkta gyvūnų prieglaudos "Būk mano draugas" direktorė Galina Kučinskienė.

Kriterijai

Kilusi ar gyvena Klaipėdoje

Garsina uostamiestį

Padeda žmonėms ir miestui

Pastebima darbais ar iniciatyvomis

Dar nebuvo tituluota Metų klaipėdiete

Į Metų klaipėdietės titulą negali pretenduoti moteris, priklausanti politinei partijai



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai čia tos

tai čia tos portretas
asydziečiu mafijos narė?

O aš pritariu

O aš pritariu portretas
Anonimui.Nusibodo dirbtinis visokiu partiniu ar kitokiu gauju škurkiu kėlimas kap suda ant sakiu

emi

emi portretas
O geriausia valkata kada rinksim?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    2
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    3
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

  • Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu
    Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu

    Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į keli...

    6
  • Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?
    Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?

    Kažkas išdaužė Klemiškės autobusų stotelės paviljono stiklą. Manoma, kad tai – dar vienas paauglių vandalizmo atvejis. Kol kas bendruomenės nariai niekur dėl to nesikreipė, tačiau jaučiasi nesaugūs, kadangi panašūs įv...

    3
  • Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?
    Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

    Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo ...

    13
  • Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose
    Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

    Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdi...

    5
Daugiau straipsnių