Miestą kamuoja nežinia dėl pinigų

Klaipėdos tarybai bus teikiamas pakoreguotas miesto biudžetas. Didžiausią nerimą uostamiesčio valdžios atstovams kelia Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamos lėšos. Nors balandis jau perkopė į antrąją pusę, nėra aišku, kokia tiksli suma atiteks Klaipėdai gatvėms remontuoti.

Atnaujins ligoninės operacinę

Miesto biudžeto pajamas siūloma didinti 4,368 mln. eurų. Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė tvirtino, kad vasarį ir kovą paaiškėjo, kokios dotacijos bus skirtos.

Iš jų 863,2 tūkst. eurų numatyta pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo sąlygoms gerinti.

252 tūkst. eurų žadama skirti Klaipėdos universitetinės ligoninės centrinio korpuso operacinės rekonstrukcijai. Už šias lėtas bus įsigyta medicininės įrangos.

Politinių kalinių ir tremtinių bei jų šeimų narių sugrįžimo į Lietuvą programai įgyvendinti atseikėta 50 tūkst. eurų. Už šias lėšas ketinama pirkti butą.

Į patikslintą miesto biudžetą taip pat įtrauktos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.

Numatoma, kad vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, remontuoti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti bus skirta 3,092 mln. eurų, o tiksliniam finansavimui – 500 tūkst. eurų.

Laukia pasirašyto įsakymo

R.Kambaraitė aiškino, kad tiek lėšų tik planuojama gauti. Įsakymą dėl jų skyrimo Lietuvos automobilių kelių direkcija dar nepasirašė.

„Laikas eina ir laukti nebegalime. Dėl to įtraukėme šias lėšas į biudžetą. Gal iki tarybos posėdžio paaiškės galutinė suma. Tada jas tikslinsime ir mes“, – tvirtino vedėja.

R.Kambaraitė atkreipė dėmesį, kad praėjusiais metais jau vasario 1-ąją buvo pasirašytas įsakymas, kiek lėšų gatvių remontui skirs Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Šiųmetinė suma prognozuojama, įvertinus tai, kad žadėta atseikėti 150 tūkst. eurų mažiau.

„Briedis dar girioje, o mes jau dalijamės“, – situacija apibendrino vicemeras Artūras Šulcas.

Miesto biudžeto pajamas siūloma mažinti 389,2 tūkst. eurų. Pagal Finansų ministerijos išaiškinimą reikia išbraukti du ES lėšomis finansuojamus projektus.


Šiame straipsnyje: Klaipėdabiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

V.Partaukas

V.Partaukas portretas
Keista,kad žurnalistė neparašė, kas kaltas, kad teko išbraukti 2 projektus ir prarasti 389 tūkst.eu...Ar vėl kalti liberalų veikėjai?

Senolis

Senolis portretas
Kokie nachren politiniai kaliniai, 25 metai nepriklausomybes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių