Miestą puošia vis daugiau burių

Uostamiestyje vis labiau jaučiamas Jūros šventės dvelksmas. Vyksta paskutiniai darbai, vienas po kito krantinėse švartuojasi regatos „The Tall Ships Races“ burlaiviai, intensyvesnis tapo ir eismas.

Ketvirtadienį, Jūros šventės starto išvakarėse, miesto centre netrūko veiksmo. Vyko paskutiniai pasirengimo darbai.

Viešosiose erdvėse, kuriose vyks renginiai, buvo montuojamos scenos, Atgimimo aikštėje toliau įkurdinamas fontanas.

Į miesto centrą taip pat buvo vežami ir statomi biotualetai, šiukšlių dėžės, kita reikalinga infrastruktūra, statomi kelio ženklai, skirti eismui  apriboti.

Į Klaipėdą vienas po kito pradėjo plaukti tarptautinės regatos „The Tall Ships Races“ burlaiviai. Miestiečiai skubėjo pasigrožėti pirmaisiais svečiais.

Mažieji laivai rikiuojasi Danės upėje iki Biržos tilto. Tad ne kartą jau buvo ir bus keliamas Pilies tiltas. Dėl to prašoma automobilių vairuotojų atidumo.

Didieji burlaiviai švartuosis Kruizinių ir karo laivų terminalo, Vakarų Baltijos laivų statyklos ir "Mėmelio miesto" teritorijoje esančiose krantinėse.

Ketvirtadienį ryte Klaipėdą pasiekė vienas įspūdingiausių regatos burlaivių iš Brazilijos „Cisne Branco“. Šis laivas į vandenį nuleistas 1999 m.

Burlaivio ilgis siekia 75,90 metro, ilgis su bušpritu – 88,40, borto aukštis – 2,49, bendras aukštis su rangautu – 44,48, didžiausias plotis – 10,52, grimzlė – 4,80 metro.

Egzotiško burlaivio korpusas pagamintas iš metalo. Jo įgulą sudaro 84 žmonės, iš kurių 24 praktikantai.

Iš viso uostamiestyje viešės 84 burlaiviai, daugiau nei pusė jų – didieji. Visi laivai bus sušvartuoti iki šeštadienio 13 val.

Į Klaipėdą atplauks burlaiviai iš Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Olandijos, Danijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Belgijos, Prancūzijos, Austrijos, Brazilijos, Portugalijos, Omano, Čekijos, Bulgarijos ir Lietuvos.

Prieš aštuonerius metus regatos „The Tall Ships Races“ metu Klaipėdoje viešėjo 98 burlaiviai, tačiau didžioji jų dalis buvo mažieji.

Penktadienį startuosianti Jūros šventė ir tarptautinė burlaivių regata „The Tall Ships Races“ vyks iki antradienio. Būtent rugpjūčio 1-ąją, per miesto gimtadienį, burlaiviai bus išlydėti į paskutinį – regatos finišo etapą.

Per uosto akvatoriją jie pajudės apie vidurdienį. Per valandą burlaiviai pasieks jūros vartus. 10 km nuo jų bus taškas, kur bus paruoštas startas. Jį žymės 2,5 km atstumu stovintys laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis portretas
Nejaučiantiems skirtumo upę vadinti Dane ar Dange,labiau susimąstykit apie savo šaknų svarbą.Tokio žodžio kaip danė nėra. Danė gali būti Danijos pilietė.

to degradei myldai skerutei

to degradei myldai skerutei  portretas
Mažieji laivai rikiuojasi DANGES upėje iki Biržos tilto.

komunai

komunai portretas
DANGĖS upėje
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių