Miestai dalijasi patirtimi

Klaipėda rodo pavyzdį kitoms savivaldybėms. Antradienį mieste svečiavosi ir įvairiais klausimais domėjosi gausi delegacija iš Anykščių.

Uostamiesčio valdininkai susitiko su Anykščių rajono meru Kęstučiu Tubiu, Anykščių rajono savivaldybės atstovais.

Vizito metu anykštėnams labiausiai rūpėjo socialinės, ūkinės, kultūrinės temos.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė aiškino, kad toks savivaldybių bendradarbiavimas ir dalijimasis patirtimi yra itin naudingas abipusiai.

"Kalbėjomės apie tai, kaip mums pavyksta spręsti internatų problemą, ar mažėja vaikų, kaip sekasi atiduoti vaikus į šeimas. Kita diskusijų tema buvo šiukšlių tvarkymo, dvinarės rinkliavos įvedimas, kaip vyksta kiemų tvarkymo programos įgyvendinimas", – vardijo J.Simonavičiūtė.

Svečius taip pat domino, kaip Klaipėdai sekasi tvarkytis su Lietuvos kultūros sostinės titulu.

"Turėjome dviejų valandų diskusiją. Anykštėnai liko patenkinti kompetentingais atsakymais, užsiminė, kad kitokiu formatu ir toliau galėtume diskutuoti. Pastaruoju metu, rodos, tai jau antra ar trečia delegacija, atvykstanti į Klaipėdą", – užsiminė pašnekovė.

Klaipėdiečiai taip pat nesnaudžia. Savivaldybės darbuotojai semtis patirties vyksta ne tik į Lietuvos, bet ir kitų šalių savivaldybes partneres.

"Tokie bendradarbiavimai tikrai vyksta. Manau, yra gerai, kai darbuotojai tiesiogiai pabendrauja, iškelia vieni kitiems problemas, su kuriomis susiduria, diskutuoja apie tai, kaip jiems sekasi jas spręsti. Ir patys savivaldybės darbuotojai po šiandieninio susitikimo pripažino, kad buvo naudinga", – šyptelėjo vicemerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Policijos veteranas

Policijos veteranas  portretas
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimus dėl Anykščių rajono savivaldybės mero Kęstučio Tubio interesų. Komisija nutarė aiškintis laikraščio „Anykšta“ paskelbtą informaciją, kad K.Tubis galėjo netinkamai pasinaudoti turėta informacija apie apleistos valgyklos patalpų savininko prašymą sumažinti nekilnojamojo turto mokestinę naštą. Šios valgyklos patalpas Naujųjų Elmininkų gyvenvietėje vėliau įsigijo mero sūnus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių