Miestas ir rajonas susitarė dėl vaikų

Uostamiestyje pasirašyta istorine tituluojama dviejų savivaldybių bendradarbiavimo sutartis. Dokumentu Klaipėdos rajonas įsipareigojo uostamiesčiui mokėti kompensacijas už rajono vaikus, kurie nuo šių metų rugsėjo pradės kulniuoti į Klaipėdos mokyklas. Prognozuojama, kad šiemet uostamiestyje į mokslus kibs apie 100 rajono vaikų.

Rajonas kompensuos miestui

Naujuoju susitarimu Klaipėdos rajonas įsipareigojo mokėti kompensaciją už visus nuo šio rugsėjo į Klaipėdos mokyklas pradėsiančius eiti jaunuosius rajono gyventojus.

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas pastebėjo, kad toks bendradarbiavimo modelis ne tik stiprina miestų draugystę, tačiau ir yra itin patogus gyventojams, mat jiems nebereikės sukti galvos dėl gyvenamosios vietos deklaravimo siekiant įgyti teisę savo atžalą leisti į kurią nors uostamiesčio mokyklų.

Už vaiką – 30 eurų

Už vieną moksleivį per mėnesį rajono savivaldybė miestui atseikės apie 30 eurų. Už kiekvieną vaiką rajonas Klaipėdai kompensuos 10 mėnesių per metus, mat liepą ir rugpjūtį ugdymo procesas nevyksta ir todėl miestas išlaidų nepatiria.

Skaičiuojama, kad šiemet į Klaipėdos mokyklas kulniuoti pradės apie 100 greta uostamiesčio esančiuose miesteliuose gyvenančių vaikų.

„Žinoma, kasmet vaikų daugės. Šiemet – 100, kitąmet – dar atsiras“, – pastebėjo Klaipėdos rajono savivaldybės galva.

Vis dėlto, V.Dačkauskas pabrėžė, kad esant didesniam norinčiųjų mokytis uostamiestyje skaičiui, pinigų kompensacijoms bus numatoma daugiau.

Šiuo metu uostamiestyje mokosi apie 1,5 tūkst. vaikų, kurie gyvena Klaipėdos rajone.

Planuoja bendradarbiauti toliau

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad naujasis susitarimas – gerų kaimynystės santykių ženklas.

„Tai yra ne mokinio krepšelio, o aplinkos lėšos, kurios ir guldavo ant steigėjo, šiuo atveju – Klaipėdos savivaldybės, pečių. Pasidalijimas šios naštos, žinant, kad šia infrastruktūra naudojasi ir rajono tėvelių vaikai – labai geras, korektiškas, kaimyniškos draugystės ženklas tarp miesto ir rajono“, – pabrėžė V.Grubliauskas.

Šios dvi minėtos savivaldybės planuoja bendradarbiauti ir kitose srityse – kuriant vieningą viešojo transporto sistemą, atliekų tvarkymo.

„Nutarėme, kad neverta keisti miesto ribų, geriau pasirašyti geranoriškus susitarimus. Juolab, kad turime tamprius ryšius. Tik bendradarbiaudami pasieksime geriausius, mūsų žmones tenkinančius sprendimus“, – patikino V.Dačkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gražūs, patyrę, žili, išlaikyti... Ilgamečiai savo postuose... Tikri SENJORAI...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių