Miestas rengiasi remonto darbams

Klaipėdoje ruošiamasi netrukus aktyviai užvirsiantiems šilumos tinklų remonto darbams. Jau gabenami vamzdžiai, atliekami kiti pasirengimo  darbai. Tikimasi, kad gyventojai didelių nepatogumų pajusti neturėtų.

Vasarai įgaunant vis didesnį pagreitį, įsibėgėja ir mieste planuojamos veiklos. Vis sparčiau rengiamasi šilumos tinklų remontui.

Dar pavasarį startavę remonto darbai Mokyklos gatvėje jau baigti. Šiuo metu tvarkoma aplinka, sodinama žolė, atstatomi šaligatviai.

Bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris informavo, kad jeigu viskas eisis sklandžiai, remonto pabaiga planuojama ir viename Vingio gatvės ruožų. Čia žadama finišuoti jau kitą savaitę.

"Darbai atliekami ruožais, todėl kiekviename iš jų jie bus baigiami ne vienu metu. Yra tokių taškų, kuriuose darbai gali trukti savaitę ar dvi. Tiesa, skirtingose vietose jie tęsis iki pat rudens", – šių metų planus dėstė A.Smaguris.

Kol dalyje miesto planuojama darbų pabaiga, kitose vietose rengiamasi pradėti naujus. Šiomis dienomis didžiuliai vamzdžiai "apgyvendinti" Liepojos, Naikupės gatvėse bei vadinamajame Žvejybos uosto rajone.

Kada pradės plušėti darbininkai, A.Smagurio teigimu, priklauso nuo rangovų, tačiau tikimasi, kad remonto ilgai laukti neteks.

Daugelyje vietų net negalima pradėti ruoštis remontui, nes dar vyksta projektavimas, laukiama statybos darbų leidimų.

Remontą planuojama atlikti ir M.Mažvydo alėjoje bei kitose gatvėse.

"Darbų šiemet dar tikrai bus. Miesto gyventojai ir svečiai pamatys jų poveikį", – neabejojo bendrovės atstovas.

Kol kas šilumos tinklų remonto pasekmių gyventojai nepajuto arba sukelti nepatogumai buvo itin menki. Tačiau vykdant dabar planuojamus remonto darbus, trukdžių gali būti.

"Du Naikupės ir Poilsio gatvių namai nesklandumų šiek tiek pajus, kai bus atjungtos trasos. Likusi gyventojų dalis su pokyčiais susidurti neturėtų", – paaiškino pašnekovas.

Remontą pajus ir Liepojos gatvės ruože, kuriame netrukus turėtų prasidėti darbai, gyvenantys klaipėdiečiai. Tačiau jiems karšto vandens gali nebūti tik atjungiant ir prijungiant trasas. Tai esą trunka maždaug po pusdienį.

A.Smagurio teigimu, bus imamasi visų reikiamų priemonių, siekiant kaip įmanoma labiau sumažinti galimų nesklandumų bei gyventojų patiriamų nepatogumų riziką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vitas

vitas portretas
Šilumos tinklai ne tvarko lietaus sistema čia yra Klaipėdos vanduo įrengimai

tam to o

tam to o portretas
Tai visi darbai turi buti atliekami uz grynus zmoniu pinigus? :) O gal kazka reiktu padaryt ir uz milijardus, plustancius per mokescius!

to o

to o portretas
jūs mokate už lietaus kanalizaciją? Už kokius pinigus ją tvarkyt?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių