Mieste daugėja kalėdinių akcentų

Nors už lango žiemos ir balto sniego dar nematyti, mieste daugėja kalėdinių akcentų.

Kad ir merkė lietus, kuris pastaruoju metu dažnas svečias pajūryje, ir teko "apsiginkluoti" skėčiais, į Kalėdų miestelio Friedricho pasaže atidarymą susirinko pusšimtis žmonių.

Juos linksmino choras "Junior city Jazz", snieguolės. Lietus į šventę nesutrukdė atvykti ir Kalėdų Seneliui, kurio labiausiai laukė mažieji klaipėdiečiai. Jis padėjo Friedricho kiemelyje įžiebti didžiąją eglę.

Šventinis medelis jau pastatytas ir Teatro aikštėje. Į miesto širdį sidabrinė eglutė atvežta penktadienį. 12 metrų aukščio, dvi tonas sveriančią puošmeną Klaipėdai padovanojo pietinėje miesto dalyje gyvenantys Lolita ir Albinas Gedminai.

Aukštos ir tankios eglutės viršūnę puošia šimtai kankorėžių. Jie taps natūralia medelio puošmena. Teatro aikštėje pastatyta eglutė bus papuošta šviečiančiomis smulkiomis girliandomis.

Antrus metus iš eilės eglė puoš ir Atgimimo aikštę. Šioje viešojoje erdvėje bus pastatyta dirbtinė žaliaskarė. Medeliu rūpinsis konkursą laimėjusi įmonė "Švenčių studija".

Atskleidžiama, kad šiemet Atgimimo aikštėje stovėsianti eglutė bus auksinė. Įmonės "Švenčių studija" vadovė Jolanta Tūraitė tvirtino, kad Klaipėdai pasiūlyta išskirtinė ir drąsi idėja.

"Šventinį vakarą Klaipėdoje nušvis auksinė eglutė, kurią sudaro metalinis karkasas, apkaišytas dirbtinėmis eglės šakomis. Tai autorinis įmonės "Švenčių studija" projektas, sukurtas klaipėdiečių dizainerių poros – Rūtos Bučytės ir Dominyko Koncevičiaus. Visa eglutė bus papuošta jūrų žuvelėmis, kurios atkartos visiems gerai žinomą pasaką apie auksinę žuvelę ir ragins jos ieškoti savyje", – pasakojo J.Tūraitė.

Atgimimo aikštės eglutės karkasas bus pradėtas montuoti pirmadienį. Tikrąjį eglutės grožį klaipėdiečiai išvys tik gruodžio 2-ąją, po įžiebimo šventės.

Projekto sumanytojai tikisi, kad auksinė, saulės šviesą atkartojanti eglutė sušildys klaipėdiečius ir nušvies kalėdinį laikotarpį.

Miesto eglučių įžiebimo šventė vyks gruodžio 2-ąją, šeštadienį, 17 val. Teatro aikštėje. Įžiebus miesto širdyje stovinčią eglutę, nušvis ir esanti Atgimimo aikštėje.


Šiame straipsnyje: eglutėKalėdosTeatro aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
O kur dingsta senieji papošimai,kodėl jų nenaudojat,juk galima ką nors dadėjus ar nuėmus papuošti kitas gatves ,kitą miesto dalį.Kur juos pradanginat?Panaudojant senuosius mažiau reikėtų švaistyti kiekvienais metais papildomai pinigėlių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių