Mieste – daugiau belaidžio interneto prieigų

Klaipėdoje planuojama įrengti belaidžio interneto prieigų. Pirmiausia jos turėtų atsirasti labiausiai užsienio turistų lankomose vietose. Tokias prieigas planuojama įrengti ir atnaujinamuose parkuose.

Nori patogumo turistams

Dėl belaidžio interneto prieigų įrengimo mieste jau diskutuojama kurį laiką.

Pavedimą savivaldybės administracijai išspręsti šį klausimą yra pasirašęs ir meras Vytautas Grubliauskas.

Lėšas belaidžio interneto prieigų įrengimui planuojama numatyti jau kitų metų miesto biudžete.

Manoma, kad kitąmet tokios prieigos gali atsirasti Kruizinių laivų terminale, Teatro aikštėje, kur daugiausia lankosi turistų iš užsienio.

Ateityje galimybę naudotis nemokamai internetu planuojama sudaryti ir piliavietės lankytojams.

"Klaipėdiečiai paprastai telefonuose turi internetą. Jiems nelabai aktualios belaidžio interneto prieigos. Visai kitokia situacija yra užsienio turistams, kurie nėra lietuviško operatoriaus klientai. Dėl to pirmiausia ir orientuojamės į šią grupę", – komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Belaidžio interneto prieigas Kruizinių laivų terminale, Teatro aikštėje, piliavietėje planuojama rengti atskirais projektais.

Svarstė: pirkti ar nuomoti

Norima, kad nemokamai internetu lankytojai galėtų naudotis ir atnaujintuose miesto parkuose. Jau tartasi su Sąjūdžio parką tvarkančia įmone dėl tokių prieigų įrengimo.

Numatyti jas prašoma ir planuojamuose atnaujinti Malūno parke, Ąžuolų giraitėje, kurių projektai dar rengiami.

E.Mantulova teigė, kad belaidžių interneto prieigų įrengimas nėra pigus malonumas. Tad tokiems darbams reikia suplanuoti lėšas.

Šią priemonę ketinama įtraukti į miesto trejų metų strateginį veiklos planą.

Jau vertinta, kas labiau apsimoka – nuomoti įrenginius ar įsigyti patiems. Manoma, kad labiau pasiteisintų pirmasis variantas.

"Žiūrint siaurai, nuoma atsieina brangiau. Tačiau įsigyjant patiems kiltų rūpesčių dėl reagavimo į gedimus. Reikėtų organizuoti viešųjų pirkimų procedūras ir išrinkti, kas šalins gedimą, o tai užtruktų laiko", – pasakojo pavaduotoja.

Nuoma kur kas patogiau

Pasak E.Mantulovos, perkant belaidžio interneto teikimo paslaugą, užtikrinti sklandų ryšį, šalinti gedimus turėtų teikėjas.

"Nuoma tikrai patogiau, o brangimas nėra toks reikšmingas, kad jos reikėtų atsisakyti", – tvirtino pavaduotoja.

Buvo vertinama, kiek kainuotų tokia paslauga. Vienas įrenginys, kuris užtikrintų naudojimąsi internetu 100 vartotojų, atsieitų apie 20 tūkst. eurų.

"Įrengti belaidžio interneto prieigų visame mieste iš karto tikrai nepavyks. Tad pirmiausia orientuojamės į aikštes, viešąsias erdves, kur renkasi daug žmonių, ypač užsienio turistų. Kitur prieigas galėtume įrengti kitais etapais", – tvirtino pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mukas

Mukas portretas
Taip taip, geriau nuomoti, nes brangiau... :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių