Mieste įsibėgėjo suoliukų atnaujinimas

Danės krantinėje įsibėgėjo suoliukų atnaujinimas. Jie nušlifuojami ir impregnuojami. Miestiečiai jau ne kartą skundėsi suoliukų būkle. Piktinosi, kad šie atrodo purvini, yra apaugę kerpėmis.

Baiminosi ant jų atsisėsti.

Upės pakrantėje stovinčius suoliukus prižiūrinčios akcinės bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ Infrastruktūros tarnybos viršininkas Gintaris Milvydas pasakojo, kad jau atnaujinta kelios dešimtys suolų.

Visus, esančius nuo Biržos tilto iki upės žiočių, planuojama nušveisti ir impregnuoti iki liepos paskutinį savaitgalį vyksiančios Jūros šventės.

Tačiau neatmetama, kad darbai gali trukti ir kiek ilgiau. Planus gali pakoreguoti oro sąlygos – drėgmė, lietūs, vėjai.

„Jeigu tik orai bus palankūs, tai žinoma, kad darbai vyks greičiau“, – teigė vadovas. Bus atstatytas ir dingęs suoliukas, kuris greičiausiai užkliuvo vandalams.

Po žiemos miestiečiai piktinosi, kad Danės krantinėje esančių suoliukų vaizdas nekoks. Pirmiausia į akis krinta jų spalva. Suolai atrodė tarsi purvini.

Miestiečiai dėl to priekaištus reiškė ir pernai. Tada specialistai aiškino, kad suolai pagaminti iš natūralaus medžio, kuris per laiką patamsėjo. Po žiemos suolai pasidengė ir kerpėmis.

Danės krantinėse suolai įrengti prieš beveik 10 metų. Per šį laiką rimtesnio remonto jiems nereikėjo.


Šiame straipsnyje: Danės krantinėsuolaisuoliukai

NAUJAUSI KOMENTARAI

>paskutiniam

>paskutiniam portretas
Neskiesk,raudoniai pervadino upe Dange i Dane,kaip ir Montes gatve i Herkaus Manto.

paskutiniam

paskutiniam  portretas
Tarpukariu, kai Klaipėda tapo Lietuvos Respublikos dalimi, kalbininkai, kovoję su viskuo, kas šiame krašte buvo vokiška, nusprendė, kad upės vardas yra suvokietintas, tad reikėtų jį sulietuvinti. Jie rado savų argumentų ir pervadino ją Dane. Po karo, kai mieste tebuvo likę vos keli vietos gyventojai, rusai, paklausę jų, kaip vadinasi upė, išgirdo atsakymą – Dangė. Ir oficialiai jį įteisino. Atėjo Atgimimo laikai, ir mūsų upės pavadinimas vėl tapo aktualus. 1990 m. kalbininkai nusprendė, kad tarpukariu ji vadinta lietuviškiau, teisingiau, ir grąžino Danės vardą. Taigi, beveik visame LTSR lakotarpyje upės vardas buvo Dangė, ir tik prieš atsiskiriant lietuvaičiai patys panorėjo ją dar sykį pervardyti į Danę, o dabar kaip durneliai kaltina sovietmetį, juokdariai...:)

to tarp kitko

to tarp kitko portretas
Keitima dare sovietmeciu o musu "laisvos Lietuvos" etnologai sia nesamone ne tik pripazista,bet ir bando apginti ir mums ipirsti.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių