Mieste kuriasi lauko prekeiviai

Šylantys orai į miestą gena lauko prekeivius. Viešose vietose jau pastebimi prekiautojai vaisiais ir daržovėmis, prie kavinių dygsta lauko terasos.

Vos tik termometrų stulpeliai ėmė kilti aukščiau, judresnėse Klaipėdos erdvėse suskubo įsikurti prekeiviai vaisiais ir daržovėmis, galimybe prisėsti lauko terasose viliojami kavinių lankytojai.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono teigimu, verslininkai prekybos viešosiose miesto vietose sezonui pradėjo ruoštis iš anksto – dėl leidimų suskubo kreiptis nuo šių metų pradžios.

"Leidimus buvo išsiėmę, bet ne visi prekiavo. Nenori prarasti vietų", – paaiškino R.Armonas.

Šiuo metu iš viso tokiai veiklai vykdyti yra išduoti 66 leidimai.

Aktyviau mieste pradėję veikti verslininkai jau atkreipė ir Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų dėmesį.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys patikino, kad, kaip ir kasmet, bus rengiami verslininkų, viešosiose miesto vietose vykdančių prekybą arba teikiančių paslaugas, tikrinimai.

"Dabar, kai oras jau po truputį šyla, tiek mieste, tiek pajūryje rengsime reidus drauge su policijos pareigūnais. Dabar dirbame jau ir vakarais", – dėstė V.Valys.

Pašnekovas pripažino, jog iki šiol šiluma nelepinęs pavasaris kiek pakoregavo ir prekybos bei paslaugų teikimo viešosiose vietose, ir patikrinimų sezono pradžią.

Poskyrio vedėjo teigimu, dažniausiai viešosiose vietose prekiaujantys verslininkai reikiamus leidimus šiai veiklai turi.

Tiesa, kartais pasitaiko pranešimų apie tai, jog verslininkai prekiauja ne ten, kur jiems leidžia įsigytas leidimas, tačiau masiškai nustatyta tvarka nepažeidinėjama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Lauko prekyba lyg ir gerai,taciau kai ji vykdoma salia autobusu sustojimu kur autobusu ismetimu dujos nuseda ant produktu ,tai kur cia sveika
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių