Mieste – nauja aktyvaus poilsio zona

Pietinėje miesto dalyje atsiras nauja erdvė, kur miestiečiai galės aktyviai leisti laiką. Atnaujinta reprezentacinė Sąjūdžio parko dalis savo atrakcijomis vilios ir suaugusiuosius, ir jaunimą.

Įrengs parką jaunimui

Sąjūdžio parko dalį, kuri yra prie bažnyčios ir „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos stadiono, planuojama atnaujinti per trejus metus nuo darbų pradžios. Šios teritorijos plotas siekia 2,8 ha.

Nesutvarkytoje parko dalyje darbo daug. Šioje teritorijoje yra supiltas žemių kalnas, kuriuo ne kartą piktinosi aplinkiniai gyventojai. Atnaujinant Sąjūdžio parko dalį, jis bus išlygintas.

Minėtoje teritorijoje yra numatyta įrengti pėsčiųjų ir dviratininkų takus. Dabar jų čia apskritai nėra.

Bus įrengtas ir apšvietimas. Šioje parko dalyje atsiras ir nedidelis amfiteatras, kur galės vykti įvairūs renginiai.

Nebus pamirštas ir jaunimas. Sąjūdžio parke žadama įkurdinti vieną geriausių riedlentininkų, riedutininkų, BMX dviratininkų parkų Lietuvoje. Pastarojo plotas turėtų siekti apie tūkstantį kvadratinių metrų.

Sutvarkyti bus ir želdiniai, suformuotas nedidelis tvenkinys. Per pastarąjį ketinama nutiesti tiltelį, kuriuo galėtų vaikščioti žmonės.

Sąjūdžio parke suplanuotos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos, bus pastatyti suolai, šiukšlių dėžės.

Norėjo profesionalaus rangovo

Uostamiesčio valdžia planavo, kad darbai Sąjūdžio parke prasidės dar vasaros viduryje, tačiau užtruko viešieji pirkimai, kurių metu bus išrinkta įmonė, atliksianti darbus. Dabar yra paskelbtas trečias konkursas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas pasakojo, kad pirmas konkursas paskelbtas neįvykusiu, nes jame dalyvavo tik viena įmonė, o jos pasiūlyta kaina buvo per didelė.

Antras konkursas nutrauktas, nes esą savivaldybė kėlė per didelius reikalavimus rangovui.

„Norėjome, kad darbus vykdytų kompetentinga įmonė, turinti patirties statant riedlentininkų, riedutininkų, BMX dviratininkų parkus. Dėl to buvo keliami aukštesni reikalavimai. Juk tai – specifinis objektas. Jame ypač svarbu užtikrinti saugumą“, – atkreipė dėmesį vedėjas.

Teko sumažinti reikalavimus

Tačiau pradėjus vertinti pasiūlymus, gautus antro konkurso metu, iš dalyvių sulaukta pretenzijų dėl per aukštų reikalavimų.

„Kreipėmės į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad paaiškintų, kaip turime elgtis. Ši įžvelgė, kad mes vis dėlto nepagrįstai užsikėlėme kartelę. Tad teko nutraukti antrą konkursą ir skelbti trečią. Jo metu pateikti mažesni reikalavimai rangovams“, – komentavo pašnekovas.

Trečio konkurso dalyvių vokai su pasiūlymais bus plėšiami spalio pradžioje. Jei pavyks išrinkti rangovą, tikimasi, kad darbai Sąjūdžio parke prasidės dar šiemet.

„Planavome, kad darbai startuos vasarą, bet kai prasideda viešieji pirkimai, visko nutinka. Norime gero rangovo, o ne šiaip sau“, – pabrėžė vedėjas.

V.Švedas neabejojo, kad atnaujinta Sąjūdžio parko dalis taps traukos centru. Jo infrastruktūra skatins judėti ir suaugusiuosius, ir jaunimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina - šalia gyvenančiai

Regina - šalia gyvenančiai portretas
Nežinau, kurioje vietoje tiek šunų kakių randate, kad per juos negalite pereiti. Kaip minėjau-kasdien vaikštau parke, sparčiu žingsniu po kelis kartus parką apeinu VISAIS takeliais ir niekur nematau jokių kakučių. O dėl jaunimo-valdžia dar ir kaip turi pergyventi ir rūpintis jų užimtumu. Reikia tik džiaugtis-įrengs Skeit parką, jaunimas galės užsiimti ekstremaliu sportu, turės kur išlieti savo energiją.Kalbant apie naktines orgijas-tai tiesa-parke vyksta negeri dalykai ir ne tik naktimis, bet ir dieną. Anksti ryte ant suoliukų neretai matau miegančius jaunuolius arba jau taisančius sveikatą-"Maxima" šalia, tai ne kartą subėgioja alkoholio. Po naktinių orgijų parkas prišiukšlintas, pridaužyta butelių, net apatiniai mėtosi, girti voliojasi ant suoliukų-baisu, tai daug baisiau nei kur nors netyčia padėta šuniuko "dovanėlė". Reikėtų parke įrengti vaizdo stebėjimo kameras-tai drausmintų. Nes ir dienos metu girtauja visokio plauko žmogystos. Kartais net nejauku praeiti pro juos. Tai va taip.

takus tiesti ten

takus tiesti ten portretas
kur išminta žmonių,nes visada geriau tiesti kur vaikštoma negu pagal brėžinius, ir pratęsti iki BIGo

Wi-fi

Wi-fi portretas
Be kitako, pasinaudokime gerąja praktika įrengiant Wi-fi.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių