Mieste – nauja atrakcija turistams

Į Klaipėdą atvykusių turistų laukia nauja atrakcija – ekskursija po senamiestį atviru autobusu. Išbandžiusiųjų nuomone, ši ekskursija naudinga ne tik atvykėliams, bet ir uostamiesčio gyventojams.

Apvažiuos visą senamiestį

Naujas turistinis maršrutas startavo antradienį. Norintys sudalyvauti ratuotojo ekskursijoje po Klaipėdos senamiestį nuo trečiadienio iki sekmadienio nustatytu laiku laukiami Teatro aikštėje.

Kelionė trunka apie 40–45 min., priklausomai nuo transporto spūsčių. Iš Teatro aikštės pajudėjęs išskirtinis autobusas pirmiausia suka į Kruizinių laivų terminalą. Čia taip pat paimami turistai.

Transporto priemonė vėl grįžta į Teatro aikštę – žiūrima, ar nėra pavėlavusiųjų, ir kelio po uostamiesčio senamiestį prasideda.

Autobusas važiuoja iki Senojo turgaus, tada per Biržos tiltą važiuoja į Liepų gatvę, važiuoja K.Donelaičio gatve, Lietuvininkų aikšte, Manto, Danės, Naujojo Sodo, Naująja Uosto gatvėmis, kol grįžta į kelionės pradžią – Teatro aikštę.

Ekskursijos metu turistai turi užsidėti ausines. Prasidėjus kelionei, pasigirsta Klaipėdos istorija, išskiriami svarbiausi pastatai, lankytinos vietos, parkai, pasakojama jų istorija, įdomūs faktai.

Informacija pateikiama lietuvių, vokiečių, anglų, rusų kalbomis. Turistas gali pasirinkti reikiamą.

Kaina – 12 eurų

Ekskursijos atviru autobusu, kuriame yra 13 vietų, organizuojamos nuo trečiadienio iki sekmadienio. Per dieną Klaipėdos senamiestį jis apsuka šešis kartus.

„Dienomis, kai atplauks kruiziniai laivai, manau, kad ekskursijas organizuosime ir dažniau. Viskas priklausys nuo situacijos. Reaguosime, derinsimės. Jei reikės, ir po darbo valandų ekskursijas organizuosime. Tokių užsakymų jau turime. Esame paslankūs“, – pasakojo maršrutą organizuojančios įmonės „Senamiesčio gidas“ direktorius Jonas Ignatonis.

Ekskursijos kaina kaina 12 eurų žmogui. Vaikams iki 6 metų – nemokamai, o nuo 6 iki 12 metų pusė kainos. Pasak J.Ignatonio, autobusas pajudės, nors jame sėdės ir vienas žmogus.

Bilietus į ekskursiją galima įsigyti pačioje transporto priemonėje, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre. Ateityje tą bus galima padaryti ir internetu.

Stotelių kol kas nebus

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė pasakojo, kad iš pradžių galvota, šį turistinį maršrutą organizuoti taip, kad turistai galėtų išlipti tam tikrose stotelėse. Tačiau galiausiai apsispręsta bent kol kas to atsisakyti.

„Klaipėda nėra toks didelis miestas. Be to, yra rizika, kad žmonės, įsigiję dienos bilietą, naudosis ne tik kaip turistine, o viešąja transporto priemone“, – teigė vadovė.

J.Ignatonis tvirtino, kad tokios idėjos neatsisakoma. Gal ji bus įgyvendinta kitais metais.

„Norime gerai išanalizuoti maršrutą, pasižiūrėti, kokie atsiliepimai. Tada žiūrėsime, ar reikia kokių pakeitimų. Turistų norai skirtingi. Vieni nori išsamiai apžiūrėti miestą, kitiems užtenka viską pamatyti per langą, kai kurie net neklauso pasakojimo“, – komentavo vadovas.

Rinkosi iš kelių miestų

Tokios ekskursijos jau organizuojamos Vilniuje ir Kaune. Pasak J.Ignatonio, plečiantis buvo rinktasi iš kelių miestų, tarp kurių be Klaipėdos buvo Palanga, Rumšiškės.

„Pasirinkome Klaipėdą, nes šio miesto turizmo ir kultūros informacijos centro noras buvo labai didelis“, – aiškino vadovas.

Šiemet šį turistinį maršrutą planuojama organizuoti iki spalio 9 dienos. Kitąmet jis startuos gegužės 1-ąją, kartu su turistiniu sezonu.

Naująjį turistinį maršrutą taip pat įvertino miesto meras Vytautas Grubliauskas ir savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

„Turistai, kurie sudalyvaus šioje ekskursijoje, išvažiuos apie Klaipėdą žinodami daugiau. Manau, kad ir patiems klaipėdiečiams būtų pravartu tą padaryti. Smagu klausytis profesionaliai pasakojamus faktus. Mes pasistengsime, kad į Klaipėdą atvyktų daugiau turistų. Tokia ekskursija didina Klaipėdos patrauklumą“, – tvirtino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ccd

ccd portretas
naudosis kaip viesuoju transportu.. o tai 12 euru, ka cia pigu? neapsimokes jam bvazineti. kazka cia susvaigo. Italijoje buvau, tai tokie turistiniai vazineja. bet yra stoteles. sumoki atitinkama kaina ir gali visa diena vazinetis - islipti kur nori, pasivaikscioti, paplavineti, o paskui grizus i ta stotele, ar suradus kita, ir sulaukus tokio autobuso vel isesti ir toliau vaziuoti arba grizti.... ir jokiu problemu ten nera. o cia - 12 euru (kas sakyciau brangoka) ir dar negali islipti...

to Hmm...

to Hmm... portretas
straipsnį perskaityk, analfabete.

Regina

Regina portretas
Ideja gera, bet kaina...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių