Mieste nebeliko šventinių akcentų

Klaipėdoje vienas po kito tirpsta šventiniai akcentai. Išmontuota Atgimimo aikštę puošusi auksinė eglutė, Kalėdų simbolis išvežtas iš Teatro aikštės. Išjungtas ir šventinis gatvių apšvietimas.

Atgimimo aikštėje eglutės jau nebeliko nė pėdsako. Ji išmontuota ketvirtadienį. Teatro aikštėje gyvos žaliaskarės, kurią miestui padovanojo viena klaipėdiečių šeima, nebeliko penktadienį.

Buvo nugenėtos medžio šakos, jis padalytas į kelias dalis, kad būtų patogiau išvežti.

Šis pagrindinis žiemos švenčių simbolis kita forma dar sugrįš į miestą. Iš jo bus sukurtas Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio akcentas. Tuo pasirūpins įmonė "Litimbera".

Kas bus pagaminta iš Teatro aikštę puošusios eglutės, kol kas neatskleidžiama.

"Norime nustebinti žmones, pateikti jiems siurprizą", – tvirtino viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Prieš metus Teatro aikštę puošusi eglutė taip pat buvo prikelta naujam gyvenimui. Iš jos buvo pagamintos sūpynės, kurios į miesto širdį grįžo per Šviesos festivalį. Mažieji klaipėdiečiai išbandyti jas galėjo ir per Jūros šventę.

"Iš eglutės pagamintas sūpuokles naudojame renginių metu. Gali būti, kad jos vėl grįš į Šviesų festivalį, kuris vyks vasario mėnesį. Sūpuokles naudosime tol, kol šios bus saugios", – tvirtino kūrybos vadovė.

Pati Teatro aikštė nupuošta buvo kiek anksčiau – prie išvežant eglutę. "Jau likvidavome beveik visus švenčių pėdsakus", – šmaikštavo D.Grikšaitė.

Tačiau po švenčių Teatro aikštė neliks tuščia. Iki vasario 21 d. čia vyks prekyba, šurmuliuos mugė. Tik nameliai bus perkelti į priešingą aikštės pusę.

Klaipėdiečiai dar turės progų pasigrožėti ir unikalia lėlių paroda "Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę". Ji persikels į buvusios Šv. Jono bažnyčios vietą.

Šventinis apšvietimas mieste išjungtas ketvirtadienį, pradedamos nukabinti dekoracijos, girliandos. Paprastai šie darbai trunka apie tris savaites.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas atkreipė dėmesį, kad nukabinti papuošimus yra paprasčiau nei pakabinti. Šventiniu laikotarpiu girliandos ir dekoracijos labai nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai pasiruošimą šių metų Kalėdoms kitą savaitę pradės?..

nu jo

nu jo portretas
Ne paprasta eglute buvo,o auksine :).Bet nieko,neliudekite,kitais metais ponai valdininkai,pastatys brilijantine :DD

X

X portretas
Ir miestas iskart nykus paliko.nors tuos papuosimus ant zibintu galejo palikt svieciancius iki ziemos galo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių