Mieste nebeliks Sportininkų vaistinės

Uostamiesčio savivaldybė žada reorganizuoti dvi likusias savo įmones "Sportininkų vaistinę" ir "Debreceno vaistinę". Pirmoji bus prijungta prie antrosios. Po pertvarkos Sportininkų vaistinės klientams teks vykti į Debreceno.

Liko tik dvi

Ar reorganizuoti minėtas dvi savivaldybės įmones, svarstė miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis priminė, kad savivaldybė beturi dvi minėto statuso bendroves.

Abi savivaldybės įmonės yra vaistinės, o jų pagrindinė veikla – vaistų gamyba.

"Uostamiestyje buvo 13 savivaldybės įmonių. Liko tik dvi. Visos kitos yra uždarytos, likviduotos, išregistruotos", – teigė vedėjas.

E.Simokaitis atkreipė dėmesį, kad konkurencija vaistinių rinkoje yra labai didelė. Iš viso uostamiestyje yra 77 įmonės, kurios prekiauja vaistais.

Vienintelis savivaldybės vaistinių išskirtinumas yra medikamentų gamyba. Būtent ši teikiama paslauga ir padeda įmonėms išsilaikyti.

"Visos savivaldybės vaistinės, kurios tik prekiavo vaistais, neišsilaikė. Įvertinus, kad įmonių veikla yra ta pati, siūlome reorganizuoti bendroves. Vaistinių veikla nėra savivaldybės funkcija, bet patikrinimus atlikusios audito ir kontrolės tarnybos siūlo užtikrinti vaistų gamybos veiklos tęstinumą", – tvirtino vedėjas.

Įvertino ir susisiekimą

Miesto tarybai bus siūloma Sportininkų vaistinę prijungti prie Debreceno.

E.Simokaitis tvirtino, kad tokia pertvarka pasirinkta, nes antrosios įstaigos produktyvumas ir veiklos apimtys, pajamos ir pelnas yra didesni.

Pasak vedėjo, Debreceno vaistinė yra pasirašiusi daugiau sutarčių su gydymo įstaigomis, kurioms gamina vaistus, daugiau pastarųjų paruošiama ir gyventojams.

Įvertinta ir tai, kad Debreceno vaistinės patalpos ir laboratorija yra didesnės. Jei pertvarkai bus pritarta, Sportininkų vaistinė bus uždaryta ir visiems teks vykti į Debreceno vaistinę.

Tarybos narys Laisvūnas Kavaliauskas pripažino, kad iki šiol Sportininkų vaistinės paslaugomis labiau naudojosi šiaurinės miesto dalies gyventojai, o Debreceno vaistinės – pietinės.

"Klientų ratas yra nusistovėjęs. Ar nebus miestiečiams nepatogu, jei liks tik viena vaistinė?" – domėjosi tarybos narys.

Anot E.Simokaičio, sprendžiant dėl reorganizacijos buvo atsižvelgta ir į susisiekimą.

Vedėjo teigimu, Debreceno vaistinė yra centrinėje miesto dalyje ir ją pasiekti patogu iš visų miesto kvartalų tiek viešuoju transportu, tiek automobiliais.

Perkels dalį darbuotojų

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkas Algirdas Grublys teiravosi, ar su planais pertvarkyti įmones yra supažindinti darbuotojai.

"Kai anksčiau pradėdavome kalbėti apie Sportininkų vaistinės uždarymą, kildavo visuomenės nepasitenkinimas, prasidėdavo piketai. Ar nekils vajus?" – klausė politikas.

E.Simokaitis tikino, kad apie įmonių pertvarkas kalbama jau trejus metus. Pasak vedėjo, su įmonių darbuotojais kalbėta. Pasipriešinimo nesulaukta.

Debreceno vaistinėje dirba daugiau darbuotojų nei Sportininkų vaistinėje. Tai taip pat buvo viena priežasčių, kodėl vieną nuspręsta prijungti prie kitos.

Pirmoje įmonėje dirba devyni darbuotojai, antroje – šeši. Atkreiptas dėmesys, kad "Sportininkų vaistinėje" penki darbuotojai sudaro 4,75 etato, elektrikas dirba 0,12 etato.

"Po pertvarkos Debreceno vaistinės pajėgumai padidėtų. Ji perimtų Sportininkų vaistinės klientus. Dėl to įmonei reikėtų papildomų darbuotojų. Veikiausiai vieno ar dviejų. Tad vaistus gaminantiems Sportininkų vaistinės darbuotojams bus siūloma pereiti į Debreceno", – pasakojo vedėjas.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė pabrėžė, kad privačios vaistinės labai ieško profesionalių farmacininkų, tiesiog juos graibsto.

Abi įmonės – pelningos

"Daugelyje šalies miestų tokių vaistinių nebėra – tik Vilniuje ir Kaune. Trečias taškas turėtų būti Klaipėda. Šiais laikais gaminama labai daug vaistų, tačiau daliai pacientų reikalingi specifiniai, pagaminti "šviežiai". Privatininkai gaminti vaistų nenori, nes tai nuostolinga. Tad siekiame, kad mieste liktų bent viena vaistus ruošianti vaistinė", – tvirtino vedėja.

Anot jos, prieš 20 metų mieste buvo 15 vaistinių. Dabar – 77.

Politikai domėjosi, ar minėtos savivaldybės įmonės dirba nuostolingai. E.Simokaitis tvirtino, kad abi yra pelningos. Praėjusiais metais Sportininkų vaistinės pelnas siekė apie 4 tūkst., o Debreceno vaistinės – apie 11,6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kkkk

kkkk portretas
Tiesiog genocidas visose vaistinėse kaip parduotuvėse prekiaujama papildais bet ne vaistais, vaistą vis reikia užsisakyt ir tai kurie asmeniškai vaistai padėdavo pavz. zontag vaistinėse nebėr. o tai kur tik vienoj vaistinėj gamins vaistus 150000gyventojų absurdas

Puritonas

Puritonas portretas
Į Sportininkų vaistinę gali patekti ir neįgalieji, o kaip sprendžiamas neįgaliųjų pacientų patekimas į Debreceno vaistinę.

VISKĄ

VISKĄ portretas
SAVO KELYJE NAIKINANTINTI MIESTO VALDŽIA. KADA JIE, PAGALIAU, DINGS
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių