Mieste planuojami du svarbūs objektai

Porai uostamiesčio objektų – ypatingas dėmesys. Susipažįstama su buvusios "Laivitės" teritorijos ateities scenarijais bei pradedami dėlioti Danės gatvės rekonstrukcijos, pratęsiant ją iki Artojų gatvės, planai.

Įsibėgėjo vadinamojo Mėmelio miesto arba buvusios "Laivitės" teritorijos detaliojo plano rengimas.

Miesto savivaldybės atstovams pristatytos kelios minėtos teritorijos vystymo ateityje koncepcijos. Ši erdvė linksniuojama ir kaip viena potencialių erdvių naujam savivaldybės pastatui atsirasti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, numatoma, kad čia galėtų išdygti biurų pastatai, komercinės, gyvenamosios bei visuomeninės paskirties objektai.

Pateiktoms koncepcijoms uostamiesčio savivaldybės atstovai turėjo pastabų, todėl plano rengėjams jas teks įvertinti.

"Mes paprašėme pasiūlyti daugiau užstatymo variantų ir įvertinti situaciją dėl viešojo transporto schemų", – teigė S.Budinas.

Jis patikino, kad miesto atstovai turėjo keletą pastabų jau ir anksčiau. Į jas buvo atsižvelgta.

Įsibėgėjama planuoti ir Danės gatvės rekonstrukciją. Šiomis dienomis nagrinėjamos šios arterijos tęsinio iki Artojų gatvės galimybės.

Numatoma, kad rekonstrukcija apims gatvės ruožą nuo Herkaus Manto iki Artojų gatvės.

"Tai yra susiję su nauju tiltu, nagrinėjame situaciją, kaip turėtų atrodyti Danės gatvė, visi susikirtimai, susijungimas su Artojų gatve", – aiškino savivaldybės administracijos direktorius.

Pašnekovas akcentavo, kad gatvę rekonstruoti reikia ne tik dėl planuojamo naujo Bastionų tilto per Danės upę, bet ir dėl numatomos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos, mat gatvė turėtų būti platesnė, padidės automobilių stovėjimo vietų poreikis.

Šią savaitę uostamiesčio savivaldybės atstovams dar tik pristatyta esama situacija ir potencialūs gatvės tęsinio variantai.

S.Budinas pripažino, kad miesto atstovai pažėrė pastabų. Dabar bus laukiama, kol arterijos rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai bus pakoreguoti.

Danės gatvės rekonstrukcijos projektas turėtų būti parengtas iki šių metų pabaigos. Gatvė bus atnaujinama paraleliai su teatro rekonstrukcija bei tilto statyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
nekenciu jusu liberalai,tik viska sugadinti ,ir kazkoki tilta,niekur nevedanti, statyti.

GENEROLAS EIZENHAUERIS

GENEROLAS EIZENHAUERIS portretas
DANĖS UPĖ.

Jo

Jo portretas
Dar ne visi debilai emigravo,matau...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių