Mieste riedės krovininiai dviračiai

Visai netrukus uostamiestyje atsiras krovininiai dviračiai. Jais po miestą turėtų kursuoti viešąsias erdves, kiemus arba paplūdimius prižiūrintys bei panašias paslaugas teikiantys darbuotojai.

Netolimoje ateityje uostamiesčio gatvėse bus galima išvysti kiek neįprastas transporto priemones.

Klaipėdos savivaldybės administracija partnerio teisėmis ketina dalyvauti projekte, kurio tikslas skatinti krovininių dviračių naudojimą. Šis projektas bus įgyvendinamas drauge su Švedijos ir Vokietijos miestais.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova vardijo, kad tokios transporto priemonės gali būti naudingos į prekybos centrą atvykus viešuoju transportu ir neplanuotai įsigijus didesnį prekių kiekį.

Krovininius dviračius galima išnaudoti ir logistikos srityje išvežiojant smulkias siuntas ir pan. Tokia transporto priemonė galėtų būti naudinga ir smulkiajam verslui – išvežiojant maistą arba tokį dviratį naudojant kaip nuolatinę prekybos vietą prekiaujant kava, ledais ar pan.

Šie dviračiai gali būti naudojami ir komunaliniame sektoriuje. Pavyzdžiui, žmonės, kurie tvarko viešąsias miesto erdves, į krovininę dalį galėtų susidėti visą jiems reikalingą inventorių.

„Mes, kaip miestas, turime labiau žiūrėti į viešąsias paslaugas. Neabejotinai galime skatinti prekybos centrus būti socialiniu partneriu ir diegti naujoves prie prekybos centrų, kad mūsų miesto gyventojams gyvenimas būtų kokybiškesnis“, – pastebėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Pašnekovės teigimu, tokiais dviračiais po miestą galėtų kursuoti namų valdų, kurios prižiūri nemažai daugiabučių namų kiemų, darbuotojai, mat tarp kiemų atstumai nėra dideli, o tvarkdariams tenka nešiotis nemažai darbui būtinų įrankių.

Jeigu bus nuspręsta dalyvauti šiame projekte – tam dar turės pritarti ir miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jylland

Jylland portretas
Danijoje "triobike" apie 3000 EUR. Bet žmonės važinėja. Dar mačiau kaip mamos, tėveliai prikabina dėžes su ratukais prie įprastų dviračių ir vėžioja vaikūzėlius, bet kokiomis oro sąlygomis.

Serioga

Serioga portretas
Viskas Priklauso Nuo Tu, Kas Ta Projekta Kuruoja ! Ar Tikrai ISIGYS DViRAcius Pagal Zmoniu Poreikius, Ar kaip Visada Nupirks Koki Lauza is ES. Uz trygubai didesne kaina ,kaip Lietuvoje Jau Kaip ir Priimta Daryti Su Valstybes Leshomis

Nikola

Nikola portretas
Seip ideja labai gera jeigu pritaikytu kelius visame mieste butu puiku galetu ir pastininkai dirbti su tokiais dvyraciais ir kiti kurjeriai pvz. Danijoje motoroleriai yra priliginti dvyraciams ir jie irgi privalo vazioti dvyraciu takai ten kur jie yra . Tai kad as uz tai .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių