Mieste sumažėjo transporto spūstys

Po remonto atidarius Pilies tiltą, klaipėdiečiai džiaugėsi, kad mieste sumažėjo spūsčių. Eismo apribojimų nebeliko ir Minijos gatvės bei Baltijos prospekto sankryžoje.

Po remonto atidarius Pilies tiltą, klaipėdiečiai džiaugėsi, kad mieste sumažėjo spūsčių. Eismo apribojimų nebeliko ir Minijos gatvės bei Baltijos prospekto sankryžoje.

Pilies tiltas penktadienį atidarytas anksčiau nei skelbta. Transporto priemonės statiniu judėjo prieš 7 val.

„Atėjo žmonės į darbą ir patraukė ženklus. Eismas tiltu atidarytas, kai tik leido techninės galimybės. Paleidus eismą, iš karto mieste sumažėjo spūsčių. Tai pajutau ne tik aš, bet ir kiti žmonės“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pilies tiltu galima važiuoti 30 kilometrų per valandą greičiu. Pasak L.Dūdos, taip buvo ir prieš jo remontą. Buvo ribojamas ne tik greitis, bet ir transporto priemonių svoris.

„Šiuo atveju niekas nepasikeitė. Yra kalniukas. Todėl važiuoti 50 kilometrų per valandą greičiu nėra saugu“, – komentavo direktorius.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad važiuojant Pilies tiltu iš šiaurinės miesto pusės nebeliko žalios rodyklės, kuri anksčiau leido pasukti į buvusią Senąją perkėlą. Važiuoti galima tik tiesiai.

„Spalį buvo patikslintas žaliųjų rodyklių naudojimas. Uždraudėme sukti, nes ten eina dviračių takas“, – pasakojo direktorius.

Pilies tiltu penktadienį po pietų važiuojančius vairuotojus sveikino „Apeirono“ teatras. Jie dalino vėliavėles, ant kurių parašyta „Per Pilies tiltą važiavau!”.

Eismo apribojimai penktadienį panaikinti Minijos gatvės ir Baltijos prospekto sankryžoje. Pasak L.Dūdos, ryte buvo kilę trikdžių dėl šviesoforų, tačiau vėliau viskas buvo sureguliuota.

Šeštadienį bus valomos geltonosios linijos nuo Mokyklos tilto. Bus grįžta prie keturių eismo juostų. Dabar čia jų yra penkios. Kad vairuotojams būtų paprasčiau susiorientuoti, pašalinus geltonas linijas skiriamojoje juostoje bus padėti ženklai.

Kol kas dar nebus panaikinta žiedinė sankryža Pilies, Minijos, Sausio 15-osios ir Galinio pylimo gatvių sankryžoje. Tokį sprendimą priėmė Saugaus eismo komisija. Mėnesį bus stebima situacija, ar ji atlaiko transporto priemonių srautus.

L.Dūda priminė, kad anksčiau šioje vietoje buvo įrengta žiedinė sankryža, tačiau ji vėliau buvo perdaryta į šviesoforinę.

„Žiedinė sankryža neatlaikė transporto srautų. Šiuo atveju nėra teisūs tie, kurie sako, kad žiedinė sankryža saugesnė. Reikia nepamiršti ir pėsčiųjų. Pereiti gatvę, esant šviesoforams, jiems paprasčiau. Be to, dabar šioje žiedinėje sankryžoje yra netinkamas išbraižymas. Dideliems transporto priemonėms juostos yra per siauros“, – komentavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne i tema

Ne i tema portretas
Uzknisot negyvai kai tik atveri dienrasti Klaipeda tuoj ipisa buteli burbono atrodo kad as esu alkogolikas ir tuojau begsiu ta burbona pirkti per tas jusu ikyrias reklamas as jusu laikrascio neperku o dabar ir per internetadaugiau neskaitysiu o ta burbono burbuliuokit patys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių