Miestiečių nuomonių lauks ilgiau

Nuomonę dėl Atgimimo aikštės atnaujinimo uostamiesčio gyventojai dar galės reikšti. Iki šio pirmadienio turėjusi vykti gyventojų apklausa pratęsta savaitei. To projekto vykdytojų prašė patys klaipėdiečiai.


 

Nuomonę dėl Atgimimo aikštės atnaujinimo uostamiesčio gyventojai dar galės reikšti. Iki šio pirmadienio turėjusi vykti gyventojų apklausa pratęsta savaitei. To projekto vykdytojų prašė patys klaipėdiečiai.

Siūlo rinktis

Ruošiantis vienos pagrindinių miesto aikščių atnaujinimui, projekto rengėjai nusprendė paklausti ir klaipėdiečių nuomonės.

Šiuo metu pateikti keli sutvarkymo variantai. Siūloma Atgimimo aikštę iš dalies užstatyti komercinės ar visuomeninės paskirties statiniais arba ją išplėsti ir sujungti su greta Danės upės esančia žaliąja zona.

Visuose pateiktuose variantuose numatoma ir požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Apklausoje respondentų prašoma pateikti savo nuomonę apie kelias skirtingas Atgimimo aikštės versijas bei atsakyti į kitus klausimus, identifikuojančius respondentą, jo gyvenamąją vietą bei lankymosi periodiškumą pokyčių laukiančioje aikštėje.

Aktyvumo būtų pakakę

Atgimimo aikštės raidos ir galimybių studiją rengiančios bendrovės „Eurointegracijos projektai“ vyriausioji projektų vadovė Sofija Kogan teigė, kad per pirmąjį apklausos vykdymo etapą buvo sulaukta maždaug 1 tūkst. respondentų atsakymų.

Besibaigiant apklausai gyventojai esą patys kreipėsi į apklausos organizatorius, kad būtų pratęstas jos terminas.

„Sulaukėme pačių klaipėdiečių skambučių, kurie dar nespėjo pateikti atsakymų, tačiau labai norėjo pareikšti savo nuomonę“, – dėstė pašnekovė.

Bendrovės atstovė patikino, kad tokio gyventojų aktyvumo būtų pakakę suprasti miestiečių poziciją.

Nuspręs politikai

Tiesa, kol kas dar nežinoma, kuriam iš siūlomų variantų pritarė daugiausia iki šiol nuomonę pareiškusių klaipėdiečių.

„Apklausoje neprašoma balsuoti už vieną kurį nors variantą. Mes prašėme išsakyti nuomonę, todėl gali būti, kad bus nepasirinkusiųjų nė vieno varianto“, – sakė S.Kogan.

Iki pirmadienio 9 val. pratęstai apklausai pasibaigus planuojama sisteminti respondentų nuomones bei rezultatus pristatyti Klaipėdos miesto tarybos kolegijai. Tada politikai ir nuspręs, kuris variantas bus pasirinktas ir taps vieninteliu aikštės atnaujinimo scenarijumi.

Po šio sprendimo seks sprendinių detalizavimas. Kada prasidės realūs darbai, kol kas neprognozuojama, mat tai lems varianto pasirinkimas. Gali būti, kad atnaujinimui teks ieškoti privačių investuotojų, kurių susidomėjimo šiuo metu dar nesulaukta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!

! portretas
Todėl yra svarbu užkirsti kelią tokiems "verslo" planams. Pelnas juk ne mokesčių mokėtojams.

Algis

Algis portretas
Kas gali paneigti, kad Atgimimo aikštėje siūloma statyti naują savivaldybės pastatą, nes reika "atlaisvinti" sklypą Vytauto-Liepų gatvėje. Atgimimo aikštės galimybių studiją yra biznio planas, o ne viešosios erdvės tobulinimas.

to gerbiamam RK ir kitiems

to gerbiamam RK ir kitiems  portretas
A. Vyšniūnas akcentavo, jog būtent Atgimimo aikštėje susikerta trys erdviniai "urbanistinės struktūros žiedai": senamiesčio (apsauginis žalias žiedas, apimantis bastionų sistemą) bei Herkaus Manto gatvės ir Danės upės (žalios jungtys Danės upės pakrantėse). Tai esą yra stiprus argumentas aikštės erdvei išlaikyti. Architekto neįtikino teiginiai neva aikštėje nėra nieko vertingo archeologiniu požiūriu, nes ten, kur buvo istorinis užstatymas, tiesiog negali nebūti archeologinio paveldo http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1/klaipeda/atgimimo-aikstes-vizijoms---saltas-dusas-1331183/ O juk taip norėtumėt kad "miesto mylėtojų" nebūtų, taip?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių