Miesto centre kremuos velionius?

Įstatymai atrišo rankas verslininkams, planuojantiems statyti krematoriumą Klaipėdoje. Paaiškėjo, kad jiems nebereikės atlikti poveikio aplinkai vertinimo. O tai reiškia, kad jie galės nebekreipti dėmesio į gyventojų protestus.

Krematoriumo klausimas uostamiestyje vėl iškilo visu aštrumu, kai paaiškėjo, kad jau po savaitės įsigalios įstatymas, palankus mirusiųjų kremavimo verslu užsiimančioms bendrovėms.

Tai jiems leis nepaisyti aplinkinių gyventojų nuomonės dėl būsimo objekto atsiradimo kone miesto centre.

Aistros dėl bendrovės "Aterna" planuojamos įrengti kremavimo linijos Joniškės g. 36 virė nuo šių metų pradžios. Aplinkinių gatvių gyventojai sukilo prieš krematoriumo atsiradimą ir pasiekė, kad Aplinkos apsaugos agentūra išsireikalautų privalomo poveikio aplinkai vertinimo (PAV) dėl šio kontroversiškai vertinamo objekto.

Dar vasarą paaiškėjo, kad Klaipėdoje krematoriumą siekiančiai statyti bendrovei teks atlikti poveikio aplinkai vertinimą.

Šią prievolę verslininkai užginčijo teisme, tačiau jų skundas buvo atmestas kaip nepagrįstas.

Ir nors buvo surinkta beveik pusketvirto tūkstančio gyventojų parašų, kuriais klaipėdiečiai pasisakė prieš tokio objekto atsiradimą, verslininkai pasiekė savo.

Jau po savaitės, nuo lapkričio 1 d., įsigalios nauja Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo redakcija, priimta birželio 27 d., pagal kurią nebeliks kriterijų ruošti PAV krematoriumų įrengimui.

"Bijome, kad bus uždegta žalia šviesa be trukdžių bet kur, kad ir miesto centre ar gyvenamųjų namų rajone, pastatyti krematoriumą, neatsižvelgiant į tai, kad yra Aplinkos apsaugos agentūros ir Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas ruošti PAV", – teigė gyventojai.

Pirmadienį Paupių bendruomenė susitiko su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku ir prašė sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį, kuriame būtų įsakymu priimtas nutarimas, jog vietos krematoriumui uostamiestyje nėra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Krematoriumas reikalingas,kaip oras.Reikia ir tuos senus grabus sudeginti,kurios kapinese nepriziurimos.Ivesti pagaliau tvarka.Joniskeje krematoriumas,tai normalu.Prisimenu,prie pat tvoros gyvena pazystamas,uz desimt metru kapai,lavonai sukasti.Gyvena ir neima i galva.

Hmm

Hmm portretas
Tie paupio gyventojai visai mielai statėsi namus prie kapinių, o dabar kai ten bus kremuojami žmonės jau aniems problema. Šalia yra medienos fabrikai kurie taip stipriai dūmina, bet matai niekam tai neproblema. Čia gi mentaliteto, o ne poveikio aplinkai klausimas.

RK.

RK. portretas
Man žodžio "verslininkas" asociacijos - "protingas", "aktyvus", "drąsus", "prisiimantis atsakomybę". Neįsivaizduoju kaip reikia gyventi su tiek negatyvo, kai viskas aplink juoda. Gyvenimas yra nuostabus, žmonės yra geri, tik dauguma kvailesni už mane, todėl neįdomūs. Trūksta protingiems žmonėms skirtų informacijos portalų (mokamų), bendras informacinis fonas bukinantis ir pritaikytas vien instinktais gyvenantiems žmonėms.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių