Miesto fontanams – sezono pabaiga

Per šią savaitę planuojama išjungti visus mieste veikiančius fontanus. Baiminamasi, kad šie nesprogtų, nes artinasi šalnos. Tiesa, kai kurie fontanai nustos čiurlenti ilgam – išmontuoti žadama ne tik Danės skvere, bet ir prie "Meridiano" esantį fontaną "Laivelis".

"Pasiūlėme šiomis dienomis išjungti fontanus, nes norime apsidrausti. Staiga ateis šalčiai, todėl geriau anksčiau nei per vėlai. Juk naktimis jau pranašaujamos šalnos", – prognozavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pašnekovo žodžiais, fontanus reikia parengti žiemai, o tai irgi užtrunka.

"Turime išpūsti vandenį iš vamzdynų, tam reikia laiko. Visiems, kurie prižiūri fontanus, išsiuntėme po priminimą", – užsiminė L.Dūda.

Taip pat liepta demontuoti prie burlaivio "Meridianas" esantį fontaną "Laivelis", kurį prižiūri savivaldybė. Mat šiam įrenginiui verkiant reikalingas remontas.

Paprastai fontanai mieste ima čiurlenti gegužės pradžioje.

Visą šiltąjį sezoną miestiečius džiugino atnaujinti Debreceno ir Pempininkų aikščių fontanai, taip pat Anikės, esantis Teatro aikštėje. Už jų priežiūrą atsakinga miesto savivaldybė.

Veikė ir Karlskronos aikštėje praėjusiais metais atnaujintas fontanas. Jį daug metų prižiūri įmonė "Klaipėdos vanduo".

Ištryško ir Žvejo paminklo fontanas, kuriuo šiuo metu rūpinasi bendrovė "Smeltė".

Šiemet jau antrus metus iš eilės taip ir nepradėjo veikti Danės skvero fontanas. Daug metų juo rūpinosi jūrų krovinių kompanija "Bega". Tačiau fontanas visiškai susidėvėjo ir jam reikia kapitalinio remonto.

Darbus savivaldybė planuoja atlikti, kai bus atnaujinamas visas Danės skveras, o kol kas fontanas bus išmontuotas. Tai padarius bus išpiltas žvyras ir paklotos trinkelės.

Uostamiesčio savivaldybei keturių fontanų priežiūra ir eksploatacija per metus atsieina apie 15,4 tūkst. eurų. Kuriam laikui nustojus veikti "Laiveliui" šios išlaidos turėtų sumažėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to levai debilei

to levai debilei portretas
DANGES skveras,DANGES upe.

šlykštu

šlykštu portretas
Ar tą čiurkšlę Teatro aikštėje galima vadinti fontanu? O tikrą, puikų fontaną Dangės skvere valdžia apleido, neremontavo, neprižiūrėjo. Visas valdžios dėmesys sutelktas į medžių pjovimą ir savo kišenę.

Šiaip jau

Šiaip jau portretas
mūsų jūriniame mieste-uoste,turėtų būti toks akcentas-vandens fontanai...Gaila..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių