Miesto gatvėse – pokyčiai

Dviejose uostamiesčio sankryžose nuo šiol vairuotojai turėtų pastebėti nedidelių pasikeitimų. Tam, kad atvykusiems vairuotojams nekiltų neaiškumų, šviesoforuose sumontuoti nauji trafaretai, kurie žymės papildomas rodykles, leidžiančias sukti automobiliams į kairę.

Herkaus Manto ir Liepų gatvėje bei Taikos prospekto ir Smiltelės gatvių sankryžose iki šiol klaipėdiečiai į kairę suko pagal savotišką nutylėjimo praktiką.

Papildomų rodyklių, suteikiančių galimybę sukti kairėn, anksčiau nebuvo.

"Pastebėjome, jog šiose sankryžose iki šiol nebuvo įrengtos tokios šviesoforų švieslentės. Siuntėme raštą savivaldybei dėl eismo saugumo pagerinimo, o dabar atliekame darbus. Pagal Kelių eismo taisykles, posūkis į kairę turi būti pažymėtas atskira rodykle. Šiuose šviesoforuose degė tik žalia šviesa, tad buvo įstatyti specialūs trafaretai", – aiškino įmonės "Gatvių apšvietimas" gamybos direktorius Rolandas Paulauskas.

Netrukus uostamiesčio centrinėje dalyje bus pradėti keisti nuo sovietinių laikų mieste esantys apšvietimo stulpai.

"Dekoratyvinių atramų keitimas prasidės Liepų, Vytauto, Herkaus Manto, Naujojo Sodo, J.Zauerveino, Šaulių gatvėse. Savivaldybė kaip turtinį įnašą mums perdavė apie 16 tūkst. miesto šviestuvų, 159 apšvietimo valdymo spintas ir kito turto. Tai padaryta tam tikslui, kad mes galėtume atnaujinti gatvių apšvietimą", – aiškino R.Paulauskas.

Miesto centre senieji žalios spalvos šviestuvai turėtų būti pakeisti iki Jūros šventės.

"Darbo bus. Teks išmontuoti senąsias atramas ir jų vietoje pastatyti naujas, panašias, kokios yra S.Daukanto gatvėje. Iki miesto gimtadienio bus pakeisti 124 apšvietimo stulpai", – tikino įmonės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai ką,

Tai ką, portretas
Kaunas neturi savų, problemų (apstu), kad apie Klaipeda rašinėja?

Miestelenas

Miestelenas portretas
Is liepu g. ir siaures prospekta.. Mano galva aktualiausia vieta nes kitur matosi pesciuju ir gretimi sviesaforai, o cia vos eina iziuret ta maza pesciuju sveisaforiuka kampu.. del to ir automobiliai ilgai uzdelsia ir srautai nenusiurbiami...

Andrius

Andrius portretas
Padarykit papildoma rodykle sukant i Kretingos gatve atvažiuojant Šiaurės prospektu. Ačiú
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių