Miesto jubiliejui – klaipėdiečių idėjų bankas

Nors Klaipėdos įkūrimo 760 metų jubiliejinė sukaktis bus minima kitąmet, jau dabar pradėta rūpintis šiai progai skirtu šventiniu renginiu.

Prisimenant įspūdingą fiestą miesto 750-mečio proga uostamiesčio savivaldybės Kultūros skyrius klaipėdiečius ragina siūlyti originalias idėjas, kurios praturtintų išskirtinę ateinančių metų šventės programą.

"Be abejo, pirmiausia norime pakviesti kūrybininkus, kultūrininkus burtis su verslininkais, švietimo, akademine bendruomene, visuomeninėmis organizacijomis bei kurti projektus, kurie galėtų paįvairinti miesto gyvenimą, duotų jam pridėtinę vertę ir nusėstų į rengiamą jubiliejinę programą", – teigė Kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė.

Kaip akcentavo savivaldybės atstovė, kad į šventinę programą atrinkti pasiūlytieji projektai būtų finansuojami iš miesto biudžeto, jie turėtų būti išliekamosios vertės.

"Kita vertus, niekas nedraudžia inicijuoti įvairius projektus ir finansuoti juos rėmėjų ar savo įstaigų biudžeto lėšomis. Tokios iniciatyvos taip pat galėtų tilpti į jubiliejinę programą, kurią savivaldybė savo ruožtu įsipareigoja pristatyti, komunikuoti ir reklamuoti", – pridūrė J.Braukylienė.

Kaip pavyzdį valdininkė paminėjo jau sklandančią idėją Klaipėdos 760-mečio proga statyti laivą.

J.Braukylienė vylėsi, jog galbūt kai kurios pasiūlytos idėjos mieste pagimdys naujų renginių tradicijas.

Pasiūlymus tiek elektroniniu (kultura@klaipeda.lt), tiek tradiciniu paštu, tiek telefonu (8-46 39 61 73) savivaldybės Kultūros skyriaus darbuotojams galima teikti iki birželio 1-osios.

Pasitelkdamas visas galimybes garsinti išskirtinę miesto istoriją meras Vytautas Grubliauskas nori atkreipti filatelistų bei šalies ir užsienio pašto paslaugomis besinaudojančių žmonių dėmesį į Klaipėdos vardą.

Mero iniciatyva jau kreiptasi į Susisiekimo ministeriją, kad būtų imtasi proginio pašto ženklo dizaino parinkimo bei leidybos procedūrų.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos gimtadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oba na

Oba na portretas
Idomiai cia, atiduokit veltui savo idejas ir musu nevykeliai organizatoriai sushyks ir iniekins jas.

teisingai

teisingai portretas
Klaipėdoje buvo šimtai puikių idėjų,kurias kult.skyrius nugalabijo.Tad susirinkit. Šitą šūkį - duokit idėjas - klaipėdiečiai girdi jau daug metų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių