Miesto pirtyje – lengvatos bėdžiams?

Tikėtina, kad ateityje socialiai remiami klaipėdiečiai galės lengvatinėmis sąlygomis arba visai nemokamai lankytis miesto viešojoje pirtyje. Tokią mintį iškėlė miesto tarybos Kontrolės komiteto nariai.

Šią savaitę uostamiesčio Kontrolės komitetas surengė išvažiuojamąjį posėdį į pastaruoju metu dažnai linksniuojamą miesto viešąją pirtį.

Posėdžio metu su objektą valdančios įmonės "Vildmina" atstovais buvo aptartos bendrovės veiklos audito išvados bei rekomendacijos.

Atlikus auditą paaiškėjo, kad nors įmonė ir dirba pelningai bei yra finansiškai stabili, tačiau čia neefektyviai valdomi žmogiškieji ištekliai – 2015-aisiais išlaidos darbo užmokesčiui sudarė net 50 proc. visų bendrovės sąnaudų.

Dar viena konstatuotų išvadų – pastebimai mažėja klientų skaičius. Būta ir kitų pastabų.

Todėl įmonei rekomenduota sumažinti darbuotojų skaičių, apsvarstyti galimybes sudaryti sutartį su saugos tarnyba.

Kontrolės komiteto nariai pirčiai numatė ir daugiau perspektyvų.

"Nusprendėme kreiptis į Socialinių reikalų departamentą, kad jis išnagrinėtų, ar pirtis galėtų teikti ir socialines paslaugas. Pavyzdžiui, tie, kurie neturi sąlygų ar yra socialiai remtini, pirtyje lankytųsi už mažesnę kainą", – dėstė komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys.

Pasak jo, šiuo metu yra bemaž 100 būstų, kurių gyventojai neturi galimybės naudotis vonia ar dušu.

Numatoma, kad savivaldybė galėtų iš dalies arba visiškai dotuoti tokių sunkiai besiverčiančių asmenų apsilankymus pirtyje.

Anot A.Barbšio, pirties atstovai tokį siūlymą sutiko palankiai. Esą bėdžiams būtų galima numatyti atskirą laiką arba leisti lankytis drauge su kitais pirtininkais.

Komitetas pirtį valdančiai įmonei taip pat rekomendavo sudaryti veiklos optimizavimo ir investicijų planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas aisku

Viskas aisku portretas
O kokios garantijos, kad pirti gerai isvalis? Po tokiu lankytoju tikrai nesinores eit i pirti. Ar sestum pliku uzpakaliu ant klozeto vesame nemokam tulike? Ji irgi valomas.

Gera mintis

Gera mintis portretas
Paskirti savaitėje vieną dieną kai mažesni įkainiai ir tegul eina žmonės praustis. Po tos "pigios' dienos kelios sanitarinės valandos kruopščiai pirtį išvalyti. Ir visi patenkinti. Prisiekusiems pirtininkams neteks praustis "su bėdžiais".

lilija

lilija portretas
o kodel jiems nepaskirti laiko ir dienos
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių