Miesto širdyje – Klaipėdos gimtadienio šventė

Būrys klaipėdiečių pirmadienį kukliai, bet jaukiai atšventė 759-ąjį Klaipėdos gimtadienį.

Šventė tradiciškai buvo surengta Klaipėdos piliavietėje – vietoje, nuo kurios prasidėjo uostamiesčio istorija, kūrėsi miestas.

Susirinkusieji įdėmiai klausėsi senosios muzikos ansamblių „Ventus Maris“ ir „Dolce Musica“. Žiūrovų dėmesį prikaustė įvairių istorinės rekonstrukcijos karinių klubų narių pasirodymai.

Žiūrovai turėjo progą būti ne tik stebėtojais. Jiems buvo suteikta galimybė pasimokyti istorinių šokių – tokių, kokie Klaipėdoje buvo šokami prieš 750 metų.

Renginio kulminacija tapo šventinė patrankų salvių bei viduramžiškos muzikos kompozicija.

Kitąmet Klaipėda švęs 760 metų jubiliejų. Žadama, jog iškilmės bus trankios ir įsimintinos, todėl jau dabar joms ruošiamasi. Vienas iš jau aiškių jubiliejaus akcentų – specialiai Klaipėdos 760-ajam jubiliejui bus sukurtas pašto ženklas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos gimtadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
Svente buvo tiek kukli, kad del to buvo visai nejauku, ypac pries svecius. Zurnaliste pagrazino, svelniai kalbant. Siaip nuo pirmosios "viesnages viduramziu mieste" svente darosi vis kuklesne, atitinkamai ir ziurovu skaiciumi. Belieka tiketis, kad kitamet, svenciant 760 jubilieju, bent 100 zmoniu ateis. Kazkokia stagnacija, gal laikas organizatoriu keisti?

759

759 portretas
Aš manyčiau, kad gimtadienio šventės data nepalanki audringam šventimui. Keturias dienas iš eilės švęsti reikia stiprybės. Jei diena sutaptų su Jūros švente - visai kitokia apimtis ir vaizdas būtų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių