Miesto tarybos posėdį išgelbėjo V. Titovas

Miesto tarybos posėdyje neišvengta akibrokštų. Jo vos neteko nutraukti, kai, svarstant klausimą dėl narių pakeitimo vienos ligoninės stebėtojų taryboje, salę paliko dviejų frakcijų nariai. Dar du politikai nesiregistravo balsavimui.

Keitė du narius

Sprendimo projektas, kuriuo turėjo būti pakeisti du Klaipėdos universitetinės ligoninės stebėtojų tarybos nariai, miesto tarybai pristatytas posėdžiui artėjant į pabaigą. Į pastarąją turėjo būti paskirtas tarybos narys ir visuomenės atstovas. Kandidatūras teikia miesto meras.

Tarybos narė Vaida Žvikienė iš ligoninės stebėtojų tarybos pasitraukė savo noru. Siūlyta, kad jos vietą užimtų kolega Vygantas Vareikis.

Į stebėtojų tarybą siūlytas ir visuomenės atstovas – miesto garbės pilietis Valentinas Greičiūnas.

Šią kandidatūrą miesto merui Vytautui Grubliauskui pasiūlė gydymo įstaigos Jungtinė profesinių sąjungų atstovybė. Nurodyta, kad jis sutiktų tapti stebėtojų tarybos nariu.

V.Greičiūnas turėjo pakeisti anapilin iškeliavusį prof. Stasį Vaitekūną.

Visuomenės atstovais į Klaipėdos savivaldybės teritorijoje esančių viešųjų asmens sveikatos priežiūros įstaigų tarybas gali būti skiriami miesto garbės piliečiai, kultūros magistrai, valstybinius apdovanojimus gavę asmenys, Klaipėdos aukštųjų mokyklų, Klaipėdos ugdymo įstaigų vadovų asociacijos, Klaipėdos pramonininkų asociacijos, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų deleguoti asmenys.

Prilygino "Rotary" klubui

Be sprendimo projekto, kuriuo numatyta pakeisti ligoninės stebėtojų tarybos sudėtį, sąraše buvo likę dar šeši klausimai. Iš viso darbotvarkėje jų būta 28.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorei Audrai Daujotienei pristačius sprendimo projektą, pasipylė replikos. Pirmiausia domėtasi, kodėl pasirinktos tokios kandidatūros.

A.Daujotienė patikino, kad tarybos nario kandidatūrą teikia meras, o visuomenės atstovas išrinktas pagal pačios tarybos patvirtintą tvarką.

Tarybos narė Nina Puteikienė teiravosi, kokia yra visa Klaipėdos universitetinės ligoninės stebėtojų tarybos sudėtis. A.Daujotienė pripažino, kad negali atsakyti į šį klausimą.

N.Puteikienei užkliuvo ne tik šios gydymo įstaigos, bet ir kitų stebėtojų tarybų nariai.

"Kas čia per "Rotary" klubas? Kodėl tik turtingieji gali būti stebėtojų tarybų nariai? Kodėl ne našlaičių ar skurstančiųjų atstovai? Kaip turtingieji gali atstovauti paprastų žmonių interesams?" – klausė politikė.

Tarybos narys Vytautas Čepas atkreipė dėmesį, kad ligoninių veikloje nuo seno dalyvaudavo turtingi žmonės. Jie galėdavo padėti įstaigoms.

Paliko posėdžių salę

Tarybos narė Ligita Girskienė norėjo sužinoti, kodėl iš stebėtojų tarybos traukiasi V.Žvikienė. Posėdžiui pirmininkavusi mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė nurodė, kad ši neprivalo atskleisti savo motyvų. V.Žvikienė pasinaudojo tokia teise.

Tarybos narys Rimantas Taraškevičius atkreipė dėmesį, kad grįžtama prie to paties, apie ką kalbėta svarstant kandidatūras stebėtojų tarybose kadencijos pradžioje.

Opozicijos atstovas Arūnas Barbšys pridėjo, kad, tvirtinant stebėtojų tarybų sudėtis, nėra išlaikytas proporcingumo principas.

Vykstant diskusijoms, kita opozicijos atstovė – N.Puteikienė frakcijos vardu paprašė dviejų minučių pertraukos. Grįžusi politikė pareiškė, kad frakcijos "Puteikis plius" nariai nebalsuos šiuo klausimu.

"Protestuojame prieš tokį neskaidrų skyrimo į stebėtojų tarybas principą ir dėl to paliekame salę. Balsuokite patys", – pareiškė politikė.

V.Žvikienė pasiūlė atidėti šio klausimo svarstymą. Taip pat tarybos narė teigė nesuprantanti, kuo ypatinga ši įstaiga, kad kyla tiek diskusijų.

Dar anksčiau V.Žvikienė sakė, kad palaiko ją turėjusio pakeisti V.Vareikio kandidatūrą.

Net ir po siūlymo atidėti klausimo svarstymą A.Barbšys informavo, kad opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija taip pat nedalyvaus balsavime, ir paliko salę.

Pritrūko tarybos narių

Iš posėdžių salės išėjus opozicijos atstovams, likusių tarybos narių paprašyta užsiregistruoti.

J.Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad, nors salėje yra 17 žmonių, registravosi tik 15. To neatliko iš valdančiosios daugumos pasitraukusi Lilija Petraitienė ir Viačeslavas Titovas.

Posėdžio pirmininkė ne kartą ragino užsiregistruoti visus salėje likusios tarybos narius.

"Ar dalyvaujate posėdyje, ar ne? Trūksta vieno nario, kad galėtume tęsti. Reikės nutraukti posėdį, jei nebus kvorumo. Tarybos nariai, visi mąstykime", – įspėjo pirmininkė.

Tačiau salėje likę, bet nesiregistruojantys tarybos nariai buvo užsispyrę.

J.Simonavičiūtė kreipėsi į V.Žvikienę, kuri yra ir Reglamento rengimo komisijos pirmininkė, kad paaiškintų, kaip traktuojamas tarybos narių dalyvavimas posėdyje, ar užtenka, jog šie būtų salėje, ar turi registruotis. V.Žvikienė patikino, kad turi būti užsiregistravęs sistemoje.

J.Simonavičiūtė dar kartą įspėjo, kad posėdis bus nutrauktas, jei neužsiregistruos reikiamas tarybos narių skaičius. Tokiu atveju tektų rinktis kitą dieną.

Galiausiai atlyžo V.Titovas. Jis užsiregistravo, kad dalyvauja posėdyje.

Nors buvo užsiregistravę 16 tarybos narių, balsavo 15. 14 pasisakė už tai, kad klausimą reikia svarstyti vėliau, vienas susilaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matyt

Matyt portretas
Rimtai užkabino tie liberastai,kad net žmonės iki prakeiksmų daėjo...ot svoločiai

Nuomone

Nuomone portretas
nieko !!!! liberalams liko nebeilgai karaliauti!! jie bus nusluoti nuo Klaipedos politines banditiskos padanges !!! Liudna stebeti kaip arogantiskai, chuliganiskai, cigoniskai elgiasi liberalai :( BUKITE PRAKEIKTI

Nssn

Nssn portretas
Libai stumia savus. Kai pabodo tas pats scenarijus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių