Milijono už griuveną savivaldybė nemokės

Uostamiesčio valdžia pradės sklypo ir pastatų, esančių Nemuno g. 93A, paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, tačiau tik su ta sąlyga, kad pinigai savininkams bus sumokėti ne iš savivaldybės biudžeto.

Paradoksas: savivaldybės skaičiavimu, šio namo kvadratinio metro ploto vertė – 4,5 tūkst. litų, o tai yra daugiau nei naujos statybos būsto.

Uostamiesčio valdžia pradės sklypo ir pastatų, esančių Nemuno g. 93A, paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, tačiau tik su ta sąlyga, kad pinigai savininkams bus sumokėti ne iš savivaldybės biudžeto.

"Klaipėda" rašė, jog Nemuno g. 93A esantį privatų 16,26 aro ploto sklypą, kiužena virtusį 188 kv. metrų ploto gyvenamąjį namą ir beveik nugriuvusį ūkinį pastatą visuomenės poreikiams reikia paimti ir nugriauti, nes toje vietoje numatyta tiesti Baltijos prospekto tęsinį tarp Minijos ir Nemuno gatvių.

"Mane stebina dosnumas. Kai spaudoje pamačiau nuotraukas, kaip tas namas atrodo ir mums pateiktus skaičiavimus, kad už jį reikės sumokėti beveik milijoną litų, apėmė siaubas, kad taip taškomi mokesčių mokėtojų pinigai. Ir nesvarbu, ar jie iš savivaldybės biudžeto, ar iš kitų valdiškų šaltinių", – vakar posėdyje teigė miesto tarybos narė Lilija Petraitienė.

"Klaipėda" rašė, jog Registrų centro vertinimu, namas Nemuno g. 93A yra vertas 145 tūkst. litų, sklypas – 296 tūkst. litų, o ūkinis pastatas – beveik 5 tūkst. litų.
Savivaldybė apskaičiavo, jog savininkams atitinkamai reikėtų sumokėti 846 tūkst., 220 tūkst. ir 2 tūkst. litų.

"Mes tokius skaičius įrašėme pagal analogiškus sandorius – Minijos g. aukcione parduoto sklypo kainą, kompensacijas lypkiškiams už iškeldinimą", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Diskusijas dėl sklypo ir pastatų verčių nutraukė Klaipėdos vicemeras A.Šulcas. Jis pasiūlė sprendimo projekte, kuriam pritarus savivaldybė galėtų pradėti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, įrašyti sąlygą, kad sprendimas įsigalioja tik tada, kai savivaldybė iš atitinkamų institucijų gaus raštiškus patvirtinimus, jog savivaldybės biudžeto lėšų gyventojų iškeldinimui nereikės.

Tokiam siūlymui politikai pritarė vienbalsiai, o sykiu palaimino ir žemės sklypo, esančio Nemuno g. 93A, paėmimo visuomenės poreikiams procedūros pradžią.
Sklypas priklauso vienai klaipėdietei, o namas – jai ir dar dviem savininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

doc

doc portretas
O man atrodo kad kraustymasis is lusnos i normalu busta nera jau toks "nemalonus". Visiskai atvirksciai.

tt..

tt.. portretas
tebgul ta tarybos nare uzsako is uosto direkcijos rasto kopijos,kuorioje draudziama buvo renovuoti nama,gal tada siaubas biski sumazes.

nk

nk portretas
Čia Lietuva,čia padarys dar genialiau,nupirks iš žmonių žemę už trijų kambarių buto kainą ir praspirs.Gaila žmonių
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių