Minijos gatvėje jau veikia greičio matuoklis

Viršyti greitį mėgstantiems vairuotojams važiuojantiems Minijos gatve teks laikytis Kelių eismo taisyklių. Netoli Minijos ir Dubysos gatvių sankryžos dar gegužę pastatytas stacionarus greičio matuoklis jau dirba savo darbą.

Naujasis greičio matuoklis pažeidėjų transporto priemones fiksuos ne tik iš priekio, kaip dabartiniai, bet ir iš galo. Tikimasi, kad taip pavyks sudrausminti leistiną greitį viršijančius motociklininkus.

„Dabartiniai matuokliai transporto priemones fotografuoja tik iš priekio. Greitį viršijančius motociklus jie užfiksuoja, tačiau jų valstybinių numerių nesimato, nes šie pakabinti gale. Dėl to nuspręsta rinktis įrenginius, kurie pažeidėjus fotografuoja iš dviejų pusių“, - aiškino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas M.Poimanskis.

Dabar mieste įrengta 18 stacionarių greičio matuoklių. Stacionariais greičio matuokliais leistiną greitį viršijantys pažeidėjai uostamiestyje pradėti fiksuoti nuo praėjusių metų sausio.

Užpernai, kai stacionarūs greičio matuokliai dar nebuvo įrengti, pažeidimų dėl viršyto greičio užfiksuota 4 tūkst. 844. Pastačius įrenginius šis skaičius pasiekė 8 tūkst. 179. Daugiau nei pusė pažeidėjų išaiškinta stacionarių greičio matuoklių pagalba.

 


Šiame straipsnyje: greičio matuoklisradaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių